« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
POSLJEDICA PRESUDE

Josipović oduzeo odlikovanja Branimiru Glavašu

Predsjednik Republike donio je odluku o oduzimanju odlikovanja Branimiru Glavašu zbog postupanja protivno pravnom poretku i moralnim zasadama u Republici Hrvatskoj

Branimir Glavaš
Branimir Glavaš (Cropix)
Više o

Branimir Glavaš

,

oduzimanje odlikovanja

,

Ivo Josipović

Branimiru Glavašu oduzimaju se odlikovanja Republike Hrvatske - Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, Red kneza Domagoja s ogrlicom, Red bana Jelačića, Red Ante Starčevića, Red hrvatskog trolista, Spomenica domovinskog rata i Spomenica domovinske zahvalnosti.

U obrazloženju odluke se navodi da se odlikovanja Republike Hrvatske oduzimaju vezano uz presudu Vrhovnog suda RH kojom je Glavašu za kazneno djelo iz članka 120. stavka 1. Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske izrečena kazna zatvora u trajanju od osam godina.

Odluka je donijeta 19. kolovoza ove godine, stupila je na snagu danom donošenja i objavljena je u Narodnim novinama broj 112 od 29. rujna ove godine.

Predsjednik Josipović 9. rujna ove godine oduzeo je čin general bojnika Branimiru Glavašu također vezano za presudu Vrhovnog suda RH kojom mu je za kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva izrečena kazna zatvora u trajanju od osam godina. (hina/metro-portal)

30.09.2010. 13:37:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh