« Kultura
objavljeno prije 14 godina
U ČAST BRANITELJA

Josipović obišao izložbu 'Dani poslije'

Serija fotografija umjetničkog fotografa Damira Hoyke prikazuje ozljede 43 hrvatska ratna vojna invalida čime se želi poručiti da njihove mirovine nisu povlaštene, nego krvave

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

branitelji

,

Damir Hoyka

,

Ivo Josipović

,

NLO Jeruzalem

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović obišao je danas u Domu hrvatskih likovnih umjetnika izložbu fotografija hrvatskih ratnih vojnih invalida "Dani poslije", pri čemu je novinarima rekao da su braniteljske mirovine ostvarene u teškim uvjetima zbog čega branitelji zaslužuju poštovanje i zahvalnost.

Serija fotografija umjetničkog fotografa Damira Hoyke prikazuje ozljede 43 hrvatska ratna vojna invalida čime se želi poručiti da njihove mirovine nisu povlaštene, nego krvave.

"Ne radi se o nikakvim privilegijama, privilegiranim ljudima, privilegiranim mirovinama već se radi o nečemu što su ti ljudi bez sumnje zaslužili", rekao je Josipović novinarima.

Odgovarajući na novinarski upit, Josipović je rekao da je uvijek bio za objavljivanje registra branitelja ali ne nekontrolirano i nepotpuno kako je to bilo učinjeno.

No, ako bi se zakonom utvrdilo koji podaci sa sigurnosnog aspekta mogu biti objavljeni, to bi, dodao je Josipović doprinijelo koheziji u društvu i položaju branitelja.

Kad je u pitanju revizija braniteljskih prava i statusa, Josipović smatra da Hrvatska nastoji i treba dati braniteljima sva prava koje može i da branitelji znaju da Hrvatska ima limitirane mogućnosti. Potpuno je jasno da nema novca s kojim se stradanje branitelja može platiti, rekao je Josipović, dodavši da treba inzistirati da Hrvatska pomaže te ljude i da izražava osjetljivost prema njihovim elementarnim potrebama. (hina/metro-portal)

04.06.2010. 18:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh