« Kultura
objavljeno prije 14 godina
OSIJEK

Četiri dana festivala u Osijeku

TvrđaFest će se otvoriti 10 lipnja, svečanim Esekerskim balom

(Vlado Kos/CROPIX)
Više o

Osijek

,

Pips Chips & Videoclips

,

mandarinski

,

Green Bay Packers

,

bik tje

,

strijelac tje

Na prostoru osječke Tvrđe od 10. do 13. lipnja održat će se TvrđaFest, koji će biti otvoren svečanim Esekerskim balom.

Prvim ovakvim svečanim balom nastojat će se probuditi građanski duh koji širi poštovanje prema kulturnoj glazbenoj sceni, kulturi ophođenja, povijesti i domoljublju i gradu ponuditi uspavanu tradiciju građanske europske kulture.

U programskom dijelu bala nastupit će klasični Komorni orkestar Opus, Gudački kvartet Opus te Big Band Art kluba Osijek. Cijeli događaj ima humanitarni karakter. Cilj je pomoći osječkom Odjelu za dječju i adolescentsku psihijatriju u prikupljanju novčanih sredstava za nabavku uređaja Nexus, koji se koristi za liječenje smetnji u ponašanju traumatizirane djece.

Drugoga dana u Tvrđi će se posjetiteljima predstaviti tradicionalni obrti i obrtnici, ulični glazbenici, a posjetitelji će moći vidjeti i Viteški grad s članovima Reda vitezova Ružica grada koji će prikazati viteške običaje i borbe. U dvorištu kluba Vega bit će otvorena pivnica s Osječkim pivom, a posjetitelje će zabavljati vinkovački Tamburaški sastav „Mlade baje",

Večernji sati u petak, koji je dobio naziv Urbani dan, rezervirani su za ljubitelje rocka uz gostovanje Pips, Chips & Videocklipsa, Dade Topića i Zvučnog zida te DJ-eva, Mihajla K i Natalije Ilich.

U subotu će u sklopu Yaris dana u dvorištu Franjevačkoga samostana nastupiti The Red Roosters, Krle i Inspektori te Vokalni sastav Akvarel s početkom u 20 sati.

Nedjelja, nazvana Auris dan, okupit će ljubitelje tamburaške i dalmatinske glazbe, ali i jazza. Naime, posljednjega dana Tvrđa festa nastupit će Slavonske lole, đakovački Pjevački sastav Bećarine te Klapa Kambi. Tvrđa fest zatvorit će nastup jazz-sastava Combinate. M.Mihelić

Ulaznice za bal po cijeni od 300 kn mogu se kupiti u Turističkoj zajednici Grada Osijeka. Broj ulaznica je ograničen.

07.06.2010. 12:02:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh