« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
LJUBITELJI GLAZBE

Josipović i Tuerk zadovoljni hrvatsko-slovenskim odnosima

Danilo Tuerk pozvao je Ivu Josipovića u Ljubljanu na koncert simfonijskog orkestra Marijinskoga kazališta iz Sankt Peterburga

josipović tuerk
josipović tuerk (Savo Prelević/Cropix)
Više o

Danilo Türk

,

Ivo Josipović

,

hrvatsko slovenski odnosi

Ivo Josipović i Danilo Tuerk, hrvatski i slovenski predsjednik, izrazili su zadovoljstvo sve boljim odnosima između dvije države.

Josipović je na Tuerkov poziv došao u Ljubljanu kako bi zajedno s njim poslušao koncert simfonijskog orkestra Marijinskoga kazališta iz Sankt Peterburga, koji slovi za jednu od središnjih institucija ruske nacionalne kulture.

Hrvatski je predsjednik na koncert pozvan kao privatna osoba i kao ljubitelj glazbe i skladatelj, zato službenih razgovora nije bilo, ranije je objašnjeno novinarima iz ureda slovenskog predsjednika.

>> Slovenci Josipoviću zaželjeli puno uspjeha

Predsjednik Tuerk je novinarima pred početak koncerta rekao da je zadnjih mjeseci razvoj odnosa među dvije države vrlo pozitivan, a hrvatski je predsjednik također rekao da su odnosi sve bolji.

"Današnji susret doživljavam s velikim veseljem. Ne samo da sam se opet susreo s predsjednikom Tuerkom, već se kao i on veselim umjetničkom događaju", rekao je Josipović prije koncerta. (hina/metro-portal)

14.08.2010. 00:00:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh