« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
TEATAR ULYSSES

Josipović demantirao optužbe o zloporabi vojnih glisera

Vojni gliseri nisu prevozili goste kazališta Ulysses na zahtjev SDP-a, javlja Ured Predsjednika Republike Hrvatske

Ivo Josipović
Ivo Josipović (Bernard Čović/Cropix)
Više o

Sabor

,

Teatar Ulysses

,

Aktualno prijepodne

,

Ivo Josipović

,

špijuni

Ured predsjednika RH objavio je priopćenje u povodu današnjih izjava u Saboru da je vojni gliser ljetos i neovlašteno korišten za prijevoz gostiju kazališta Ulysses.

"Povodom izjava izrečenih tijekom današnjeg aktualnog sata, Ured Predsjednika Republike Hrvatske želi naglasiti sljedeće:

Predsjednik Republike odobrio je posjet Vangi na traženje Teatra Ulysses, a ne zastupnika SDP-a. Predsjednik Josipović smatra da je Vanga nacionalno dobro koje, ako nema sigurnosnih zapreka, treba biti pod jednakim uvjetima dostupno svim građanima.

>>Dolaskom jeseni vraćaju se i prepucavanja u Saboru

U svom odgovoru u Saboru, ministar Vukelić nije doveo u pitanje samo dopuštenje, već način na koji ga je Teatar ostvario. Prijevoz vojnim brodom je, kako je Predsjednik usmeno izviješten, učinjen sukladno ugovoru Ministarstva i Teatra. Ured Predsjednika i Predsjednik Republike nisu provjeravali tko su bili članovi Teatra i njihovi gosti i koja je njihova stranačka pripadnost.

Nadalje, u svom odgovoru u Saboru ministar Vukelić naveo je kako je bilo više slučajeva neprimjerenog korištenja vojnih brodova. Ured Predsjednika ističe kako je Ministarstvo obrane uz njegovu suglasnost potpisalo Ugovor kojim je uređeno korištenje vojnih brodova i da je odgovorno za njegovu provedbu. Predsjednik Republike podržava Ministarstvo u kvalitetnoj provedbi ugovora te će zato zatražiti izvješće od Ministarstva o uočenim nepravilnostima i zajedno s Ministarstvom učiniti potrebno da se uočene nepravilnosti ne ponavljaju.

Predsjednik Republike se nada da će se na Brijunima nastaviti različite kulturne aktivnosti i posjete građana", kaže se u priopćenju koje je potpisala pročelnica Odjela za informiranje Danja Šilović Karić.

Na današnjem aktualnom prijepodnevu HDZ-ov zastupnik Frano Matušić je upitao ministra obrane Branka Vukelića ima li saznanja da su vojni gliseri na kupanje prevozili neke goste kazališta te pozivajući se na medijske napise ustvrdio da su među tim gostima bili i SDP-ovi zastupnici Nenad Stazić i Milanka Opačić. Vukelić je to potvrdio rekavši da su vojni gliseri ovoga ljeta neovlašteno na trošak državnog proračuna prevozili goste kazališta Ulysses na Brijunima i najavio je da će po okončanju istrage zatražiti utvrđivanje odgovornosti za eventualne prekršaje.

Izvijestio je da je na prijedlog predsjednika Republike Ive Josipovića i uz njegovu suglasnost MORH sklopio ugovor s kazalištem Ulysses o najmu vojnih glisera za prijevoz glumaca i gostiju na relaciju Veliki Brijun - Mali Brijun - Veliki Brijun, a da su gliseri vozili i izvan ugovorenih relacija. Kazao je i kako "to govori o neodgovornosti prema predsjedniku Josipoviću koji je dao suglasnost za korištenje glisera, prema Hrvatskoj vojsci, ali i neodgovornosti prema vladi koja se bori da što prije izađemo iz krize".(hina/metro-portal)

22.09.2010. 19:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh