« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
JADRANKA KOSOR:

Josipović će vidjeti da provodimo mjere gospodarskog oporavka

Jadranka Kosor tvrdi da se sve mjere gospodarskog oporavka provode, a istovremeno govori kako ''neki'' promjene ne žele prihvatiti

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (Danijel Tuškan/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

Ivo Josipović

,

program gospodarskog oporavka

Jadranka Kosor izjavila je danas da je zatražila da se predsjedniku Ivi Josipoviću pripremi iscrpan pregled svega što je do sada učinjeno u provedbi Vladinih mjera gospodarskog oporavka, jer smatra da predsjednik Josipović nema potpunu informaciju o tome.

Provode se sve mjere gospodarskoga oporavka, jedino mjera izmjena Zakona o radu nije u postupku, ali o tome svatko ima svoje mišljenje, kazala je Kosor koja smatra da će predsjednik Josipović nakon što dobije pregled svega učinjenog moći konstatirati da se program provodi.

>> Josipović: Ne možemo pobijediti velike, ali možemo širiti tržište

Priznala je, međutim, da teškoća ima zato što se mnogi subjekti, kako je kazala, bore rukama i nogama protiv racionalizacije i štednje jer ne žele prihvatiti promjene. Podsjetila je i da je Josipović svojedobno također podržao njezin stav da se neće dozvoliti smanjivanje plaća i mirovina kako bi se zaštitio standard građana i kako se ne bi dodatno smanjivala potrošnja.

Predsjednik Josipović jučer je gostujući u emisiji Hrvatskog radija "S predsjednikom uz kavu" izrazio nezadovoljstvo stanjem u gospodarstvu, posebno činjenicom da se najavljene reforme ne provode i da nam prijeti još veće zaostajanje. (hina/metro-portal)

14.09.2010. 17:27:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh