« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci
PRODULJENI RADOVI

Još neko vrijeme autobusom do Siska

Do 17. kolovoza za Sisak neće voziti niti putnički ni teretni vlakovi.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Srećko Niketić, CROPIX)
Više o

zagreb - sisak

,

,

popravak pruge

Zbog velikog broja radova produljeno je zatvaranje prometa prugom između kolodvora Turopolje i kolodvora Sisak do 17. kolovoza 2008., izvijestili su danas iz HŽ-a.

Bilo je planirano da glavni radovi na remontu pruge budu gotovi do 10. kolovoza.

Tako će do 17. kolovoza promet prugom Zagreb - Sisak - Sunja - Novska između kolodvora Turopolje i Sisak i dalje će biti sasvim prekinut pa prugom neće moći voziti ni jedan putnički ni teretni vlak.

Umjesto vlakovima, putnici će biti prevoženi autobusima i to putnici međunarodnih vlakova prema Sarajevu, Pločama i obrnuto bit će prevoženi autobusima između zagrebačkog Glavnoga kolodvora i kolodvora Sisak i obrnuto, s time da se neće zaustavljati u Zagreb Klari, Odri i Mraclinu, a u Sisku će putnici prelaziti na vlakove.

Putnici lokalnih vlakova za trajanja remonta bit će prevoženi autobusima između zagrebačkog Glavnog kolodvora i kolodvora Sisak i obrnuto, te na međurelacijama (Sisak - Turopolje, Sisak - Velika Gorica) kao i putnici jutarnjih vlakova na relaciji Novska - Sunja i Novska - Sisak Caprag i obrnuto.

Nakon dovršetka glavnih radova, nastavit će se završni radovi na remontu pruge, i to od 18. do 30. kolovoza, u razdoblju od 6 do 14 sati (osim 24. kolovoza). U tom razdoblju putnici će se prevoziti autobusima na relaciji Turopolje - Sisak i obrnuto.

Nakon završetka radova vozna brzina vlakova bit će 140 kilometara na sat.

Vrijednost radova na dionici pruge Greda - Turopolje iznosi oko 170 milijuna kuna, od toga će građevni radovi stajati 120 milijuna kuna, a elektrotehnički radovi 50 milijuna kuna. Investitor je HŽ-Infrastruktura d.o.o., a izvođač HŽ-ova tvrtka Remont pruga d.o.o. i više podizvođača. (HINA)

11.08.2008. 15:15:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh