Metro-portal.hr

objavljeno 11.08.2008. 15:15:09
PRODULJENI RADOVI

Još neko vrijeme autobusom do Siska

Do 17. kolovoza za Sisak neće voziti niti putnički ni teretni vlakovi.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Srećko Niketić, CROPIX)

Zbog velikog broja radova produljeno je zatvaranje prometa prugom između kolodvora Turopolje i kolodvora Sisak do 17. kolovoza 2008., izvijestili su danas iz HŽ-a.

Bilo je planirano da glavni radovi na remontu pruge budu gotovi do 10. kolovoza.

Tako će do 17. kolovoza promet prugom Zagreb - Sisak - Sunja - Novska između kolodvora Turopolje i Sisak i dalje će biti sasvim prekinut pa prugom neće moći voziti ni jedan putnički ni teretni vlak.

Umjesto vlakovima, putnici će biti prevoženi autobusima i to putnici međunarodnih vlakova prema Sarajevu, Pločama i obrnuto bit će prevoženi autobusima između zagrebačkog Glavnoga kolodvora i kolodvora Sisak i obrnuto, s time da se neće zaustavljati u Zagreb Klari, Odri i Mraclinu, a u Sisku će putnici prelaziti na vlakove.

Putnici lokalnih vlakova za trajanja remonta bit će prevoženi autobusima između zagrebačkog Glavnog kolodvora i kolodvora Sisak i obrnuto, te na međurelacijama (Sisak - Turopolje, Sisak - Velika Gorica) kao i putnici jutarnjih vlakova na relaciji Novska - Sunja i Novska - Sisak Caprag i obrnuto.

Nakon dovršetka glavnih radova, nastavit će se završni radovi na remontu pruge, i to od 18. do 30. kolovoza, u razdoblju od 6 do 14 sati (osim 24. kolovoza). U tom razdoblju putnici će se prevoziti autobusima na relaciji Turopolje - Sisak i obrnuto.

Nakon završetka radova vozna brzina vlakova bit će 140 kilometara na sat.

Vrijednost radova na dionici pruge Greda - Turopolje iznosi oko 170 milijuna kuna, od toga će građevni radovi stajati 120 milijuna kuna, a elektrotehnički radovi 50 milijuna kuna. Investitor je HŽ-Infrastruktura d.o.o., a izvođač HŽ-ova tvrtka Remont pruga d.o.o. i više podizvođača. (HINA)

11.08.2008. 15:15:09
http://metro-portal.hr/jos-neko-vrijeme-autobusom-do-siska/10767/