« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
radimir čačić:

Još jednom je propuštena prilika za izlazak iz krize

Ovaj proračun nije promjena ponašanja koja nam je neophodna, već dodatni pokazatelj nesposobnosti, izjavio je Čačić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Hajdinjak/CROPIX )
Više o

Radimir Čačić

,

proračun 2010.

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić ocijenio je da prijedlog državnog proračuna za 2010. pokazuje da je još jednom propuštena prilika za izlazak iz krize, a više nego očekivane smatra smjene u Hrvatskim autocestama.

"Minimum pristojnosti koji bi trebala imati Vlada je da istovremeno kad građanima uvodi nove poreze, traži štednju i odricanja, sama sebi ne povećava troškove za više od 900 milijuna kuna, dok 600 građana Hrvatske svaki dan ostaje bez posla", navodi Čačić u priopćenju za javnost.

Smatra da "ovaj proračun nije promjena ponašanja koja nam je neophodna, već dodatni pokazatelj nesposobnosti".

Posebno zabrinjava, kaže predsjednik HNS-a, rast zaduživanja i kamata na dug koji pokazuju da "Hrvatska uz ovakvu politiku tone sve dublje u živo blato".

"Iduće godine čekaju nas nova skupa zaduženja ili još gora varijanta, povećanje harača", procjenjuje Čačić.

Smatra da su smjene u Hrvatskim autocestama (HAC) i više nego očekivane.

"HAC je žarište potrošnje kroz koju su kombinacijom nesposobnosti i korupcije posljednjih nekoliko godina bačene milijarde kuna hrvatskih građana. Ključna odgovornost za to je na premijeru i resornom ministru, a nakon toga upravi tvrtke. Ugovori koji su potpisivani u HAC-u su bez sumnje štetni za Hrvatsku, a je li bilo kriminala pokazat će, nadam se, istraga USKOK-a", navodi Čačić.

Dodao je da je novi predsjednik uprave HAC-a "provjereni HDZ-ov kadar, ali za razliku od mnogih prije njega radi se o dokazanom i kvalitetnom inženjeru". (hina/metro-portal)

21.11.2009. 17:43:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh