« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
OPTUŽBE ZA RASIZAM

John Terry: Nikad nisam nikoga rasistički vrijeđao

Kapetan Chelseaja suočava se s optužbom da je rasistčki uvrijedio igrača Antona Ferdinanda, što su jasno potvrdile i televizijske snimke

Fotografija vijesti
Više o

nogomet

,

Premiership

,

rasizam

,

John Terry

Na prvom saslušanju zbog optužbe kako je pogrdno i rasistički vrijeđao igrača suparničke momčadi Antona Ferdinanda, kapetan Chelseaja John Terry rekao je kako se ne osjeća krivim, prenosi Hina.

Terry (31) nije bio nazočan prvog dana pred sudom gdje su ga predstavljali njegovi odvjetnici. Njega se tereti da je igraču Queens Park Rangersa Antonu Ferdinandu izgovorio nekoliko rasističkih uvreda za vrijeme prvenstvene utakmice u listopadu.

Prijeti mu kazna u visini od 2.500 funti (oko 3000 eura).

"Sada kada je datum suđenja određen, John Terry nestrpljivo čeka priliku da opere svoje ime", izjavio je nogometašev odvjetnik.

Prema snimkama, igrač Chelsea je izrekao uvrede, ali on tvrdi da ih je izrekao upitnim tonom odgovarajući Ferdinandu koji ga je optužio da ga je uvrijedio istim tim riječima.

"Terry je šokiran i zgrožen tim optužbama. Nikada nije izgovorio rasističke uvrede i pred sudom će dokazati da je nevin", dodao je njegov odvjetnik.

Datum suđenja omogućuje Terryju da sudjeluje na Euru 2012. s engleskom reprezentacijom.

01.02.2012. 15:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh