« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
HI TECH NOGOMET

FIFA uvodi kamere na gol liniji već u Brazilu 2014.?

"Svjetski prvenstvo 2014. bit će opremljeno tom tehnologijom kako bi se izbjegli "fantomski golovi"", izjavio je predsjednik FIFA-e Sepp Blatter

Fotografija vijesti
Više o

nogomet

,

FIFA

,

Sepp Blatter

,

IFAB

Međunarodni odbor nogometnih saveza (IFAB) na svojoj će sjednici 2. srpnja glasovati o uvođenju službenih video kamera na liniji gola, kojima bi se trebalo stati na kraj nepriznatim pogodcima, javlja Hina.

Na 126. kongresu IFAB-a, koji bi se trebao održati 3. ožujka u Engleskoj, će se razmotriti izvješće o stanju testova tehnologije uvođenja videa na liniju gola, a koje provodi neovisni institut.

Ta prva faza testiranja provedena je između studenog i prosinca prošle godine, a druga faza trebala bi uslijediti između ožujka i lipnja ove godine.

Nakon kongresa u ožujku, članovi IFAB-a "bit će zaduženi da potvrde datum održavanja izvanrednog kongresa predviđenog za 2. srpnja kada bi trebala biti donesena konačna odluka o toj tehnologiji".

"Svjetski prvenstvo 2014. bit će opremljeno tom tehnologijom kako bi se izbjegli "fantomski golovi"", izjavio je 5. prosinca predsjednik FIFA-e Sepp Blatter govoreći o video sustavu koji bi trebao pomoći sucima da utvrde je li lopta stvarno prešla gol liniju.

Članovima IFAB-a će u ožujku biti podneseno na razmatranje osam prijedloga za promjene nogometnih pravila među kojima je i četvrta promjena igrača u slučaju produžetaka i još jedna promjena o situaciji "trostruke kazne" u slučaju isključenja igrača čiji je prekršaj kažnjen kaznenim udarcem.

01.02.2012. 17:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh