« Televizija
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
DISCOVERY

Joel Lambert — licem u lice s grabežljivcima

Pogled na grabežljivce s Joelom Lambertom
Pogled na grabežljivce s Joelom Lambertom (Discovery Channel)
Više o

Discovery Channel

,

Joel Lambert

,

Pogled na grabežljivce s Joelom Lambertom

Bivši američki marinac Joel Lambert neposredno se približava najvećim grabežljivcima u svijetu životinja - polarnom medvjedu, lavu, velikoj bijeloj psini i hijeni - kako bi izbliza uočio zbog čega baš oni slove za ultimativne predatore. Serijal Pogled na grabežljivce s Joelom Lambertom premijerno se prikazuje od 8. studenog, nedjeljom u 22:00 na Discovery Channelu.

Uz pomoć jedinstve terenske posebno dizajnirane polukuglaste kapsule (armirani poli­karbonat), Joel promatra i prati svaku životinju, provodi testove i eksperimente, te kori­sti svoju vojničku obučenost kako bi stekao uvid u to kako veliki grabežljivci svoj plijen prate, love i na kraju ubijaju.

Na Arktiku ekspedicija doživljava nekoliko spektakularnih susreta s polarnim medvjedi­ma kroz kapsulu postavljenu na tankom ledu. U Zambiji, praćenje lavova kroz visoku travu ispada puno opasnije nego što su članovi ekspedicije očekivali. U False Bayu u Juž­noj Africi Joel će se po prvi put naći licem u lice s velikom bijelom psinom, te tako dobiti vrijedne znanstvene uvide u njihovu fiziologiju i ponašanje. Naposljetku, posebno dizaj­niranim testovima inteligencije cilj je utvrditi da li hijene uistinu spadaju među najpame­tnije grabežljivce.

Joel će se družiti s polarnim medvjedima, lavovima, velikim bijelim psinama i hijenama - u njihovom vlastitom okruženju kako bi svjedočio njihovu ponašanju u njihovim prirod­nim staništima. Iz sigurnosti kapsule, Joel će ispitivati snagu, moć, osjetila i inteligenciju tih grabežljivaca kroz niz fizičkih i mentalnih testova.

06.11.2015. 12:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh