« Televizija
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
TV 1000

Filmovi ponedjeljkom na TV 1000 u studenom

Vječni sjaj nepobjedivog uma
Vječni sjaj nepobjedivog uma (Arhiva)
Više o

filmovi

,

studeni

,

TV1000

Bobby

U ponedjeljak 2. studenog u 20.30

Prikaz američkih klasa i rasa na dan ubojstva Roberta Kennedyja. Zvjezdana postava sastoji se od Anthonyja Hopkinsa, Sharon Stone, Williama H. Macyja i Demi Moore. 2006.

Robert Kennedy stigao je 4. lipnja 1968 u hotel Ambassador da bi održao govor o izgradnji boljeg društva. Hotel je pravi mikrokozmos američkih klasa i rasa. Jedan se par vjenčava da on ne bi morao ići u Vijetnam, kuhinjsko osoblje raspravlja o rasama i bejzbolu, jedan muškarac vara ženu, drugi dobiva otkaz zbog rasizma, a dva člana kampanje uzimaju LSD. Događaji koji će se tog dana zbiti na sve će prisutne drugačije utjecati.

U glavnim ulogama: Anthony Hopkins, William H. Macy, Sharon Stone, Christian Slater, Heather Graham

Redatelj: Emilio Estevez

SAD, drama, 2006.

 

Vječni sjaj nepobjedivog uma

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

U ponedjeljak 9. studenog u 20.30

Muškarac slomljena srca saznaje da je njegova bivša djevojka eksperimentalnim zahvatom izbrisala sjećanja na njega, pa se i on odlučuje na to. U glavnim su ulogama Jim Carrey i Kate Winslet.

Joel Barish saznaje da se njegova bivša djevojka Clementine podvrgla eksperimentalnom zahvatu dr. Mierzwiaka da bi izbrisala sjećanja na njihovu vezu. Da ga ne bi nadmašila, Joel se odlučuje za isti zahvat. Dok Mierzwiakovi šeprtljavi učenici Stan i Patrick obavljaju zahvat na Joelu - tijekom večeri u njegovu stanu - on pokušava sačuvati sječanja na Clementine od brisanja.

U glavnim ulogama: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Mark Ruffalo, Elijah Wood

Redatelj: Michel Gondry

Oscarom nagrađena romantična drama, 2004.

 

Slučajni suprug

The Accidental Husband

U ponedjeljak 16. studenog u 20.30

Kad radijska voditeljica Emma Lloyd slušateljici savjetuje da ostavi dečka, odbačeni dečko odlučio je potražiti osvetu. Romantična komedija s Umom Thurman i Colinom Firthom u glavnim ulogama. 2008.

Emma Lloyd izgradila je karijeru na temelju razumnog, zrelog i odgovornog pristupa vezama. Voditeljica je hit emisije na radiju, potpisuje ugovor za knjigu i u sretnoj je vezi sa zaručnikom Richardom. Potom saznaje da je zbog neuspjele šale već udana za čovjeka kojeg nikad nije vidjela. Dok pokušava pronaći muža da bi poništila brak, otkriva da je mnogo teže pridržavati se vlastitih savjeta o vezama nego što je mislila!

U glavnim ulogama: Uma Thurman, Jeffrey Dean Morgan, Colin Firth, Sam Shepard, Isabella Rossellini

Redatelj: Griffin Dunne

Komedija/Romantični film, 2008

 

21 gram

21 Grams

U ponedjeljak 23. studenog u 20.30

Naomi Watts i Benicio Del Toro osvojili su Oskara za ovu tragičnu priču u kojoj strašljiva nesreća spoji troje ljudi. Također glumi i Sean Penn. 2003.

Film spaja živote triju potpuno različitih ljudi. Paul je učitelj matematike sa bolesnim srcem i problematičnim brakom sa ženom britankom, Mary. Christine je bivša ovisnica koja živi sa svojim voljenim suprugom i kćerima. Jack je ponovo rođeni kršćanin koji živi sa ženom, koja mu je stajala sa strane još dok je bio kriminalac. Tragična nesreća isprepliće njihove priče i trojica glavnih karaktera uvućeni su u živote drugih.

U glavnim ulogama: Sean Penn (Paul Rivers), Naomi Watts (Christina Peck), Benicio Del Toro (Jack Jordan), Charlotte Gainsbourg (Mary Rivers), Melissa Leo (Marianne Jordan)

Redatelj: Alejandro González Iñárritu

Američka drama iz 2003.

 

Bush

W.

U ponedjeljak 30. studenog u 20.30

Biografski film Olivera Stonea donosi priču o usponu Georgea W. Busha od bogatog alkoholičara do preporođenog kršćanina čija ga je vjera u religioznu sudbinu uzdigla na sam vrh političke vlasti.

Neki ga vole, a neki mrze, ali George W. Bush nesumnjivo je jedna od najkontroverznijih političara nedavne povijesti. Slavni redatelj Oliver Stone u ovom jedinstven pothvatu gledatelje vodi kroz Bushov zanimljiv život - njegove poraze i pobjede, kako je pronašao ženu i vjeru te kroz ključne dane koji su doveli do odluke da okupira Irak.

U glavnim ulogama: Josh Brolin, Elizabeth Banks, James Cromwell, Ellen Burstyn, Thandie Newton

Redatelj: Oliver Stone

SAD/Australija, biografska drama, 2008.

02.11.2015. 17:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh