« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
SLUČAJ PUKANIĆ

Jocić: Netko mi pakira krivnju za ubojstvo Pukanića

Za ubojstvo Pukanića i Franjića na zagrebačkome Županijskom sudu 3. studenoga izrečene su presude šestorici optuženih

Sreten Jocić
Sreten Jocić (CROPIX)
Više o

Ivo Pukanić

,

Sreten Jocić

,

Niko Franjić

,

Tomislav Marjanović

Sreten Jocić, prvooptuženi u tročlanome beogradskom dijelu skupine optužene za ubojstvo suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića u listopadu 2008., u četvrtak je, u nastavku suđenja, osporio vjerodostojnost izjava svjedoka Tomislava Marjanovića tvrdeći kako se iz njih vidi da mu se "pakira" krivnja.

Marjanović, ispitan na Županijskome sudu u Zagrebu kao krunski svjedok u postupku hrvatskom dijelu skupine, svjedoči već treći dan na sudu u Beogradu, a tijekom svjedočenja je rekao da je Jocić za ubojstvo Pukanića, preko Slobodana Đurovića, nudio 1,5 milijuna eura, te je preostalu dvojicu optuženih Željka Milovanovića i Milenka Kuzmanovića također označio kao sudionike u zločinu.

"Ako usporedite izjavu Marjanovića, danu u Hrvatskoj tijekom istrage, s kasnijom izjavom, također danom u Hrvatskoj, ali u nazočnosti suca iz Srbije, možete vidjeti da su to dvije različite izjave i jasno je da mi ovo netko pakira", rekao je Jocić sudskom vijeću.

Ispitivanje Marjanovića videovezom iz Županijskoga suda u Zagrebu počelo je u utorak i bit će nastavljeno u petak, nakon čega bi, ako bude završeno, moglo početi ispitivanje svjedoka Slobodana Đurovića, jednog od šestorice osuđenih, na Županijskome sudu u Zagrebu za isto kazneno djelo.

Marjanović je na početku iskaza rekao da je ubojstvo planirano u stanu prijatelja Roberta Matanića - Daria Anića i da su u planiranju sudjelovali on (Marjanović), Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Željko Milovanović, Bojan Gudurić i Milenko Kuzmanović te da je nekoliko puta dolazio Đurović, koji je posredovao između njih i Jocića.

Posebno državno odvjetništvo u Beogradu podignulo je 26. listopada 2009. optužnicu protiv Sretena Jocića, Željka Milovanovića i Milenka Kuzmanovića zbog kaznenih djela zločinačkog udruživanja i teškog ubojstva.

Njih su trojica optužena da su za novčanu nagradu, ne manju od 1,5 milijuna eura, nakon duljeg praćenja Pukanića, u listopadu 2008. pripremili eksplozivnu napravu koju su postavili na kupljeni skuter, koji je dovezen i parkiran uz Pukanićev automobil u dvorištu njegove medijske tvrtke u Zagrebu.(hina/metro-portal)

02.12.2010. 23:35:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh