« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
POSLUŠAJTE

Jin Shin Jyutsu može vam pomoći

, japanska je drevna alternativna medicina, koja tvrdi da se stiskanjem određenih prstiju na ruci možete riješiti bolova, nesanice ili nekog psihičkog problema

Uskladite svoje energije
Uskladite svoje energije (Screenshot)
Više o

prsti

,

Jin Shin Jyutsu

,

usklađivanje energije

Jin Shin Jyutsu je umjetnost usklađivanja životne energije s tijelom. Navodno je nastala još prije Bude, a ponovno ju je otkrio početkom prošlog stoljeća Jiro Murai, nakon oporavka od teške bolesti. Murai je vjerovao da svatko od nas posjeduje mogućnost koristiti Jin Shin Jyutsu.

Prema japanskom tumačenju, svaki prst označava jedan dio tijela, odnosno organ, psihičko stanje i fizičke simptome. Pritiskom na svaki prst možete izbalansirati tijelo i ublažiti tegobe koje vas muče.

Palac - pritiskom na palac bit će ublaženi problemi u abdomenu i želucu. Također, pritisak palca ublažava anksioznost, depresiju, tugu i nervozu.

Kažiprst - ako imate problem s mjehurom ili bubrezima, pritisnite kažiprst. Ublažit će vam grčeve te bolove u leđima, kao i probavne smetnje.

Srednji prst - imate li problema s jetrom ili živcima, čvrsto stisnite srednji prst i držite ga tako neko vrijeme. Ovo je dobar način da se oslobodite stresa i nesigurnosti. Možete poboljšati svoje kardiovaskularno zdravlje i riješiti se menstrualnih tegoba, problema s vidom ili glavoboljom.

Prstenjak - pritiskom na prstenjak pomoći ćete si ako imate problema s plućima i probavnim smetnjama, disanjem ili ako ste pod stresom.

Mali prst - pritiskom na mali prst djelovat ćete na srce te se osloboditi nervoze, anksioznosti, napadaja panike, grlobolje, nadutosti i problema s kostima.

29.07.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh