« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
FLORIDA

Jim Morrison bi mogao posthumno biti pomilovan

Morrison je osuđen na šest mjeseci zatvora zbog nećudorednog ponašanja i profanacije. Uložio je žalbu na tu presudu, ali odluku nije dočekao živ

Ulaz u nekadašnji Dinner Key Auditorium gdje je Morrison uhićen zbog profanacije
Ulaz u nekadašnji Dinner Key Auditorium gdje je Morrison uhićen zbog profanacije (Getty Images)
Više o

pomilovanje

,

Jim Morrison

,

The Doors

,

profanacija

,

nećudoredno ponašanje

Guverener Floride na odlasku Charlie Crist razmišlja o tome da posthumno pomiluje karizmatičnog pjevača "Doorsa" Jima Morrisona koji je u toj američkoj saveznoj državi osuđen na šest mjeseci zatvora zbog kršenja javnog morala, pišu američki mediji. Radi se o događaju s koncerta The Doorsa u Miamiju 1. ožujka 1969. godine na kojem je navodno potpuno pijani Morrison dobacivao prostote publici, otkopčao hlače i simulirao seks.

Iako je negirao optužbe, Morrison je osuđen na šest mjeseci zatvora zbog nećudorednog ponašanja i profanacije. Uložio je žalbu na tu presudu, ali odluku nije dočekao. Umro je u Parizu 1971. godine. Kaznu nije odslužio, ali je ostala na snazi. Četiri desetljeća poslije guverner Floride Charlie Crist, koji poražen na nedavnim izborima za Senat, rekao je da razmišlja o mogućem pomilovanju. Crist je za "St. Petersburg Times" u utorak izjavio da mu se čini da, što više sagledava što se dogodilo te noći, Morrison ima više prava na pomilovanje.

Fanovi Doorsa već desetljećima pokušavaju poništiti tu presudu. Pisali su peticije prijašnjim guvernerima, ali nijedan ih nije uvažio. Mnogi smatraju da je suđenje bilo sramotno i da nije bilo dokaza koji bi potkrijepili optužbu. Cristu mandat na mjestu guvernera istječe u siječnju. Uz njega, pomilovanje mora odobriti još barem dvoje članova floridskog odbora za pomilovanja, javlja CNN. Morrison, čiji je otac bio mornarički časnik zbog čega se obitelj često selila, rođen je upravo na Floridi. (hina/metro-portal)

17.11.2010. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh