« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 mjeseci i 4 dana
ZANIMLJIVO

Jeste li probali čaj od konoplje?

U industrijskoj konoplji su izuzetno niske razine THC-a što ju čini potpuno sigurnom za konzumaciju

Čaj od konoplje
Čaj od konoplje (Arhiva)
Više o

konoplja

,

CBD

,

čaj od konoplje

Za čaj od konoplje potrebna vam je vruća voda. Sama priprema ovisi o tome jeste ga kupili u vrećicama ili u obliku listića i sušenih cvjetova konoplje.

U potonjem slučaju je najbolje u dva decilitra vruće vode dodati jednu do dvije male žlice čaja i ostaviti da odstoji oko tri minute. Ako želite intenzivniji okus, možete ga ostaviti i do sedam minuta. Čaj je smeđe-zelene boje, a miris je sličan zelenom čaju.

Često se u čaj dodaje i malo mlijeka ili maslaca kako bi učinak, zbog topljivosti kanabinoida (CBD) u mastima, bio jači. U čaj možete dodati i zaslađivače ili sušeno voće.

Konzumiranje čaja od konoplje doprinosi smanjenju stresa. Ne sadrži kofein pa ga je pogodno piti prije spavanja. Dapače, neke studije su pokazale da čaj od konoplje može poboljšati san te čak pomoći kod nesanice.

Osobe koje pate od anksioznosti također mogu profitirati od ovog čaja jer može pomoći pri ublažavanju simptoma anksioznosti.

Osim toga, pomaže i pri ublažavanju kronične boli, a može biti koristan i za snižavanje krvnog tlaka. Nekim osoba će ovaj čaj pomoći i kod ublažavanja mučnina.

Sve u svemu, probajte...

27.05.2023. 12:02:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh