« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

Jeste li možda vi zaslužili biti Zagrepčanka godine?

Tko će se naći u društvu Ane Rukavine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Ana Rukavina

,

zagrepčanka godine

,

nagrada za osobu godine

Odbor zagrebačke Gradske skupštine za javna priznanja raspisao je ponovljeni javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Zagrepčanka godine, priopćeno je danas iz Gradske skupštine.

Nagrada Zagrepčanka godine dodjeljuje se stanovnicama Grada Zagreba koje su svojim djelovanjem u praktičnom i teorijskom radu pridonijele afirmaciji žena u društvu (na javnom, političkom, kulturnom i gospodarskom području) te su posebno uspješno djelovale na promociji ženskih ljudskih prava i ravnopravnosti spolova u okviru ljudskih prava kao i na senzibiliziranju javnosti za probleme koji su zapreka razvijanju solidarnosti i ravnopravnih odnosa spolova u svim segmentima života.

Kriteriji (za dodjelu nagrade) su i značajni rezultati u podizanju kvalitete života žena u Zagrebu s gospodarskog, socijalnog, humanitarnog i drugog stajališta.

Prijedlog za dodjelu Nagrade Zagrepčanka godine mogu podnijeti građani, udruge građana, gradski zastupnici, radna tijela Gradske skupštine, gradonačelnik, Gradsko poglavarstvo, gradska upravna tijela, tijela mjesne samouprave, tijela državne vlasti, ustanove, trgovačka društva, strukovne komore, vjerske zajednice i druge osobe.

Rok za podnošenje prijedloga je do 30. siječnja 2009., a javni natječaj je objavljen 10. siječnja, navodi Služba za protokol i odnose s javnošću zagrebačke Gradske skupštine. (hina/metro-portal)

13.01.2009. 15:08:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh