« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
MECI I SUZAVAC

Jemen: Policija ranila više od 400 prosvjednika

Policija je ranila više od 400 prosvjednika koji su u ponedjeljak rano ujutro marširali na predsjedničku palaču u jemenskom gradu Hudaida

Fotografija vijesti
Više o

policija

,

Jemen

,

prosvjednici

,

ranjeni

Prosvjedi nadahnuti ustancima u Egiptu i Tunisu doveli su 32-godišnju vladavinu predsjednika Ali Abdullah Saleha na rub kolapsa, prenosi Hina. No, predsjednik je u nedjelju pozvao na okončanje nasilja ističući da nema namjeru odstupiti.

Stanovnici su kazali Reutersu da su prosvjednici oko dva sata ujutro organizirali marš nezadovoljni nasilnim slamanjem prosvjeda u Taizu, južno od glavnog grada, gdje su ubijene dvije osobe, a stotine su ranjene. U mimohodu je sudjelovalo nekoliko tisuća ljudi.

Po riječima jednog očevica prosvjednici su se okupili kod zgrade lokalne vlasti i krenuli na predsjedničku palaču, a policija ih je zaustavila mecima i suzavcem. Liječnici u lokalnoj bolnici izjavili u Reutersu da je devet osoba ozlijeđeno u pucnjavi, oko 350 udisanjem suzavca, a još pedesetak od kamenja kojim su policajci gađali prosvjednike.

Predsjednička palača u Hudaidi jedna je u nizu Salehovih rezidencija diljem Jemena. Agencije tvrde da u vrijeme prosvjeda u Huaidi najvjerojatnije nije ni bio tamo već u rezidenciji u glavnom gradu.

04.04.2011. 08:30:18
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    crozona.net
    04.04.2011. 10:02
    Nitko nema interesa u Jemenu, pa nema potrebe zaštiti narod koji se bori za slobodu i bolji interes.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh