« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
Blagi pad cijena

Jeftinija goriva od ponoći

Maloprodajne cijene motornih benzina od ponoći će, kako se neslužbeno doznaje, biti niže za jednu do dvije lipe

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Krajac/CROPIX)
Više o

gorivo

,

pojeftinjenje

,

benzin

Po neslužbenim informacijama, motorni benzin eurosuper 95 pojeftinjuje za jednu lipu po litri, pa će se od ponoći do utorka, 15. prosinca, na Ininim benzinskim postajama prodavati po cijeni od 7,75 kuna.

Nova cijena supera 95, kako se neslužbeno doznaje, od ponoći će biti manja za dvije lipe i iznosit će 7,65 kuna po litri, dok će se super plus 98 prodavati po 7,81 kunu po litri (do sada 7,83 kune).

Nepromijenjena ostaje cijena eurodizela od 7,15 kuna po litri, dok bi, kako se neslužbeno doznaje, dizel i lož ulje pojeftinili za jednu, a plavi dizel za dvije lipe po litri.

Nova cijena dizela bila bi 7,01 kuna po litri (dosad 7,02 kune), loživog ulja ekstra lakog 4,43 kune (dosad 4,44 kune), a plavog dizela 3,98 kuna (dosad 4 kune).

Cijene naftnih derivata korigiraju se na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata i to početkom svakog tjedna s tim da je najviše dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena 3,5 posto. Korekcija cijena naftnih derivata ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara. (hina/metro-portal)

07.12.2009. 19:31:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh