« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
PUT DO USPJEHA

Jednostavni trikovi za zvjersku motivaciju

Ove jednostavne strategije pomoći će vam da zadržite fokus na cilju i dobijete prijeko potrebni elan kako bi ga dostigli

Fotografija vijesti
Više o

sreća

,

posao

,

motivacija

,

uspjeh

,

životni ciljevi

,

predanost

Kako se radni tjedan bliži kraju tako se entuzijazam i produktivnost eksponencijalno smanjuje, što je apsolutno razumljivo jer je zbog vikenda i sve ljepših, toplijih dana vrlo teško zadržati motivaciju. No nemojte dozvoliti da vam splasnulo raspoloženje i zavodnički zov Sunca upropaste silu koja vas tjera naprijed prema nekom cilju jer  vam to može poremetiti sve životne planove, a i uskratit će vam zadovoljstvo zbog uspjeha.

Kako bi to izbjegli donosimo vam 13 brzih i jednostavnih strategija koje će vas motivirati i pomoći vam da zadržite entuzijazam.

1. Mentalna priprema - Istrenirajte se da vam kroz glavu prolaze samo pozitivne misli, a da na negativne uopće ne obraćate pažnju.

2. Fizička priprema - Za sve poteze potrebna je fizička energija, stoga je vrlo važno da vam tijelo ima kondicije. Zdrava, pravilna prehrana i redovito vježbanje su esencijalni.

3. Izbjegavajte negativne osobe - Ne samo da vam oni troše dragocjeno vrijeme, nego vas i psihofizički iscrpljuju. Druženjem s njima si nabijate strahoviti hendikep.

4. Družite se s motiviranim ljudima - Njihova pozitivna energija je toliko zarazna da će prijeći na vas, također, možete si olakšati život kopirajući njihove strategije.

5. Imajte ciljeve, ali budite fleksibilni - Niti jedan plan ne bi smio biti uklesan u kamen jer na taj način postaje važniji od samog postizanja cilja.

6. Uvijek služite višoj svrsi - Svaka aktivnost ili akcija koja ne doprinosi ostvarivanju zadanog cilja je uzaludno trošenje energije i vremena.

7. Preuzmite odgovornost za svoje rezultate - Ako krivite ili pripisujete sve sreći, sudbini ili božanskoj intervenciji uvijek ćete pronalaziti neku ispriku.

8. Svakodnevno nadilazite svoje mogućnosti - Davanje 110 posto omogućava vam da rastete i napredujete, odnosno da evoluirate kao osoba iz dana u dan.

9. Ne čekajte savršenu priliku, djelujte odmah -  Perfekcionisti su vječiti gubitnici u igri života. Rađe stremite ka izvrsnosti nego nedostižnim ciljevima.

10. Slavite vlastite neuspjehe - Najvažnije životne lekcije dolaze od stvari u kojima ste podbacili. Detaljno proučite što je uzrokovalo neuspjeh.

11. Uspjeh nemojte shvatiti preozbiljno - Samodopadnost zbog današnjeg uspjeha vrlo lako može utjecati na vašu prosudbu i generirati sutrašnji neuspjeh.

12. Izbjegavajte nevažne ciljeve - Slabi, lako ostvarivi ciljevi uskraćuju ushit i zadovoljstvo zbog njihovog postizanja. I zapamtite, nikada nemojte razmišljati mlako na način "pokušat ću", uvijek cilju pristupajte snažno i odlučno s "ja ću" ili "ja moram".

13. Inertnost je neuspjeh - Manjak akcije u startu garantira neuspjeh, a još k tome si uskraćujete šansu da naučite iz svojih grešaka .             

27.04.2012. 10:52:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh