« Ekosfera
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
ZANIMLJIVO

Jedini spas za Zemlju je...

Uvjeriti američke obitelji da imaju jedno dijete manje, osiguralo bi podjendako manju razinu ugljikovog otiska kao kad bi 684 tinejdžera recikliralo do kraja života

Ako želimo sačuvati Zemlju, mora nas biti manje
Ako želimo sačuvati Zemlju, mora nas biti manje (FreeDigitalPhotos)
Više o

zagađenje

,

Zemlja

,

stopa rađanja

Zemlja, naš prekrasan planet pun divota već je prilično opasno zagađen, do te razine da je upitno hoće li generacije koje dolaze iza nas imati gdje živjeti - pa kako je onda sačuvati od nas samih?

Znanstvenici sa švedskog Sveučilišta Lund upozorili su da je Zemlja ozbiljno zagađena i da bi svi skupa trebali poduzeti određene korake kako bismo je sačuvali za generacije koje dolaze.

"Toliko je mnogo čimbenika koji utječu na klimu zbog naših osobnih izbora. Donošenje novog života na svijet najdestruktivnija je stvar koju možete napraviti okolišu", radikalno upozorava tim iz Lunda.

Donošenje novog života na svijet najdestruktivnija je stvar koju možete napraviti okolišu

Znanstvenici kažu - ljudi bi se trebali manje razmnožavati, bitno manje nego što to sada čine. Na taj bi se način, poručuju, emisija štetnih plinova smanjila za čak 58,6 tona godišnje.

"Uvjeriti američke obitelji da imaju jedno dijete manje, osiguralo bi podjendako manju razinu ugljikovog otiska kao kad bi 684 tinejdžera recikliralo do kraja života", poručuju.

Osim ove radikalne mjere ne rađanja, savjetuje se još nekoliko koraka koji bi blagotvorno djelovali na Zemlju: jesti manje mesa, riješiti se automobila i izbjegavati putovanja zrakoplovima.

13.07.2017. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh