« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
nesreća kod hvara

Jedanaest osoba spašeno nakon prevrtanja glisera

Bura i valovi potopili gliser u uvali Taršće kod otoka Hvara

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ilustracija)
Više o

prevrnuti gliser

,

spašavanje kod Hvara

,

akcija spašavanja kod Hvar

Jedanaest osoba spašeno je iz mora nakon prevrtanja glisera u uvali Taršće kod otoka Hvara. Brodicom Lučke ispostave Hvar neozlijeđeni su prevezeni u hvarsku luku.

Po priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastructure, Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru oko 00.50 sati zaprimila je obavijest s jedrilice „Neda" da je do nje doplivala jedna muška osoba. Ostalih deset ostalo je plivati nakon što im se prevrnuo gliser.

Potragu su tada započeli brodica Lučke ispostave Hvar, policijski brod i još dva privatna plovila.

Gliserom, dužine 6,8 metara, pod austrijskom zastavom,  nakon zabave u hvarskom baru "Hula Hula" noćas su isplovila tri Austrijanca, tri Šveđanina, dva Norvežanina te po jedan državljanin Njemačke, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Kako kaže voditelj brodice, zbog bure i velikih valova gliser je poplavio i potonuo, a svi su putnici završili u moru. Gliser se nasukao u uvali Taršće 50 metara od obale. Policijski brod „Sveti Mihovil" doteglio ga je do obale.

Danas će svi putnici koji su bili na prevrnutoj brodici dati izjave u Lučkoj ispostavi Hvar koja obavlja očevid, piše u priopćenju.

08.09.2009. 11:17:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh