« Život
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
EH, DA ...

Je li razvod pravo rješenje?

Prvi korak u rješavanju emotivne krize je utvrđivanje je li veza pravi uzrok nezadovoljstva i tuge

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

razvod

,

veza

,

loša veza

Svaki dan u medijima gledamo poznate ljude koji se razvode kao od šale i kako iz jednog braka ulaze u drugi. Ipak, prosječnom paru, brak može ugroziti egzistenciju. Uostalom, razvod nije uvijek pravo rješenje za nezadovoljstvo.

 U nastavku su savjeti koji vam mogu pomoći da sačuvate brak i preprodite bračnu krizu.

Prvi korak u rješavanju emotivne krize je utvrđivanje je li veza pravi uzrok nezadovoljstva i tuge. To je jako važno, jer postoje ljudi koji kad se razvedu i dalje nisu sretni, iako su mislili da im je sreća zagarantirana nakon razvoda.

Pravi problem

Ponekad je nezadovoljstvo u nama samima, a uzrok koji leži u nama, mi prenosimo na partnera. Nova veza i novi partner mogu skrenuti misli i pažnju na neke druge stvari, ali pravi problem u nekom trenutku ponovno će isplivati i vratit će se stari osećaj.

Upoznajte ono što je u vama što možda uzrokuje nezadovoljstvo i krizu u braku, ili ono što je u partneru, porazgovoarajte o tome i pokušajte riješiti problem koji ste tako dugo sakrivali.

Budite kreativni i dobro procijenite kako to izvesti. Zajedničke večere neće biti djelotvorne ako ih shvatite kao zadatak i obavezu ili ukoliko ne znate o čemu bi s partnerom mogli pričati. To će donijeti samo frustraciju.

Umjesto toga, bolje je da koristite mogućnost za kratke razgovore, kao što je jutarnji dogovor o dnevnim aktivnostima ili zajednička kupovina stvari za kuću. Osjećaj zajednice vodi u intimnost koja uvijek vrati stvari na svoje mjesto

21.12.2016. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh