« Život
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
Ljubav je slijepa

Je li razlika u godinama važna kada tražimo životnog partnera?

Partner kojeg ćemo odabrati mora se uklopiti u naše planove, a vjerojatno ima i vlastite. U tom smislu, međusobna razlika u godinama zaista jest važna. Ljubav ne pita za godine. Ali pamet pita.

Kolika razlika treba biti među partnerima?
Kolika razlika treba biti među partnerima? (Shutterstock)
Više o

ljubav

,

zaljubljenost

,

razlika u godinama

Godine igraju veliku ulogu u našem stilu života, važno je gdje se vidimo za 5-10 godina i kakvu vrstu veze tražimo.

Je li u redu započeti vezu s osobom koja je značajan broj godina mlađa ili starija od nas?

Partner kojeg ćemo odabrati mora se uklopiti u naše planove, a vjerojatno ima i vlastite. U tom smislu, međusobna razlika u godinama zaista jest važna.
Ovaj članak objašnjava najvažnije stvari koje morate uzeti u obzir kod započinjanja veze sa značajno mlađim ili starijim muškarcem, te kako funkcionira muški mozak kad se radi o razlici u godinama.

Saznajte što želi

Vama je možda 35, a njemu 26. Možda još i studira, a vi vodite uspješnu karijeru. Je li razlika u godinama važna? Ovisi o nekoliko sljedećih pitanja:
Kakvu vezu on traži?
Želite li se oboje skrasiti u narednih nekoliko godina?
Želite li djecu u naredne 2-3 godine? A on?
Kakav životni stil želite voditi?

Na ova pitanja morate odgovoriti unaprijed, jer u ovom slučaju nisu važne godine, već životna faza u kojoj se nalazite. Svaki muškarac u glavi ima sliku vremena koje je za njega idealno da se skrasi sa ženom. Za neke to može biti već u njegovim dvadesetima, dok drugi ni ne žele čuti za ozbiljnu vezu prije 35-40, možda čak i kasnije. Jeste li ga voljni tako dugo čekati?

Budite realistični, no zadržite otvoreni um

Recimo da vam je 26, a on ima 42. Ovdje morate znati na što ste vi spremni. Možda se njemu žuri osnovati obitelj, možda postaje pomalo očajan, a vi ste tek pronašli posao i osovili se na vlastite noge. Morate biti realistični, no otvorenog uma, bez osuđivanja.
Neke žene imaju gotovu sliku muškarca kakvoga traže, a to im u praksi samo odmaže jer automatski odbacuju sve one koji možda striktno ne odgovaraju njihovim zacrtanim idejama. No ima i onih koje ne znaju što žele pa tako pristaju na bilo što zbog straha da ne ostanu same.

Životna faza u kojoj se nalazite važnija je od godina. Uz to, uvijek slušajte što i on ima reći o svemu kako biste bili sigurni što on traži.

Piše: Andrea Holi
11.08.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh