« Žene
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
BEZ ŽURBE

Je li on materijal za brak?

Financijska sigurnost, radna etika, vjernost i zrelost ključne su stvari za odabir cjeloživotnog partnera

Kako doći do dobrog muža?
Kako doći do dobrog muža? (Dreamstime)
Više o

brak

,

Playboy

,

vjernost

,

financijska sigurnost

,

zreli muškarac

,

uspješne veze

,

odabir partnera

Dakle, pitanje su jednostavna. Što čini muškarca idealnim za brak? Koje su njegove kvalitete? Je li njegova osobnost očaravajuća kao izgled? Je li ljubazan, brižan, vjeran? Vjeruje u davanje isto koliko i u primanje? Je li iskren?

Možemo tako u nedogled. Ovo su samo neke karakteristike koje bi vaš muž trebao zadovoljavati. Realnost je da ne možete dobiti sve, no moguće je pronaći nekoga tko najviše odgovara zamišljenom i traženom idealu.

Nema potrebe da pretjerano ispitujete njegove mane i vrline. Za sve treba vremena, a neke stvari se pokažu kasnije u životu. No, postoji nekoliko ključnih aspekata koje morati otkriti prije nego kažete sudbonosno „da".

Žene generalno ne vole „igrače" i playboye koje se ne zadovoljavaju samo s jednom partnericom. Pa ipak, mnoge padaju upravu na takve momke iznova i iznova. Čak i kad nema dokaza za to, žene su sposobne osjetiti kad su prevarene. A tad počine i najveće pogreške. Često samo prijeđu preko toga u nadi da će se on promijeniti. Daju mu drugu šansu olako vjerujući da ga može pretvoriti u „boljeg čovjeka". Tužna je istina da to ne ide tako; igrači se ne odvikavaju prelako od svojih navika. Nikad se ne udajte za muškarca misleći da ga možete promijeniti. Ako se ne može posvetiti vašoj vezi, zašto mislite da će se posvetiti bilo čemu drugom poput djece, kuće i sl.

Financijska sigurnost svakako je važan čimbenik u odabiru. Nikako nam nije namjera razočarati romantičare diljem svijeta uz tvrdnje da vaš partner mora biti bogat. No muškarac mora znati s novcem. Imati puno novca i biti financijski stabilan nije jedno te isto. Neki momci imaju hrpu love ali ne znaju njome upravljati. Mogu bankrotirati za nekoliko godina. Zato je važnije da vaš odabranik zna kako začuvati i zaraditi novac, a ne samo trošiti ga. To će vam olakšati budućnost a djeci omogućiti lakši start u životu.

Radna etika je još jedan važan aspekt potpunog muškog pakovanja za brak. Ako voli svoj posao i radi naporno da bude promaknut, to je to. Imate sreće. Opušteni i bezbrižni muškarci nemaju taj poslovni nagon i vrlo vjerojatno neće imati uspješnu karijeru. Radna etika se primjenjuje i na kuću - pere li suđe i iznosi smeće? Radi li sitne popravke? Čisti li? Moderan muškarac bi trebao znati i raditi te stvari.

Na kraju, zrelost je ključna za brak. Pretpostavimo da izlazite s ljubaznim, iskrenim, dragim muškarcem koji ima sjajnu karijeru. No, sve to još uvijek ne znači da ćete imati sjajan brak. Ako je njegova vizija dobrog života samo sjedenje na kauču i gledanje utakmice, okanite se toga.

18.10.2012. 18:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh