« Žene
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
PITANJE

Je li normalno voljeti bivšega?

Kako preboljeti osobu koja prema kojoj gajimo istinske emocije čak i nakon što više nismo zajedno

Što s bivšim?
Što s bivšim? (Shutterstock)
Više o

ljubav

,

prekid veze

,

bivši

,

slomjeno srce

Mnogi od nas u ranoj mladosti otkriju što znači imati slomjeno srce. Povrijeđeni smo i mislimo da se to nikada neće dogoditi, no malo pomalo, i ta bol nestaje. S godinama i ozbiljnijim vezama koje pokušavamo stvoriti, ponekad se stvar ponovi, a bol postaje još gora. Dr. Fran Walfish, psihologinja i autorica, taj događaj čak izjednačava s traumom.

Nakon što doživimo prekid veze koji na nas tako snažno utječe, često se pitamo jesmo li mi krivi. Činimo li mi nešto loše zbog čega uvijek ispadamo povrijeđeni? Je li normalno i dalje voljeti partnera koji nas više ne želi?

Dr. Walfish objašnjava da su takve nesigurnosti sasvim prirodne, no također su i opasne jer zadržavaju naše misli da negativnim stranama našeg života. Ne postoji jedinstveni recept kako preboljeti osobu koju volimo, ali postoje koraci koji nam mogu pomoći da krenete dalje:

Iskoristite maštu

Tako je. Zamislite scenarij koji za vrijeme veze nikad niste uspjeli ostvariti. Ta će vam radnja pomoći da postanete svjesni svih neizraženih osjećaja prema bivšem partneru. Zamislite partnera kako sjedi nasuprot vas i recite mu sve što biste mu rekli da zaista sjedi pred vama. Kada počenete izražavati emocije, zasigurno ćete među njima uočiti i bijes. To je dobro.

Izbacite bijes

Sada kad tinja na površini, vrijeme je da ga izbacite na zdravi način. Nemojte ga više zadržavati u sebi i emocionalno se iscrpljivati. Izađite na trčanje ili nabavite vreću za boks, fizički ga izbacite iz sebe. Kad se riješite ljutnje, osjetit ćete mir, a to je ono što vam treba kako biste mogli preboljeti.

Piše: Andrea Holi
01.09.2017. 21:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh