« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 mjeseci i 13 dana
BAPSKE PRIČE?

Je li loše spavati s mokrom kosom?

Često se vjeruje da bi spavanje s mokrom kosom moglo uzrokovati prehladu, no zaboravljamo da su za prehlade krivi virusi, a osim ako ih ne uhvatite u krevetu, tamo nema opasnosti od prehlade

Kosa, krevet, spavanje - nema problema
Kosa, krevet, spavanje - nema problema (Arhiva)
Više o

kosa

,

mokra kosa

,

bapske priče

"Ne izlazi iz kuće s mokrom kosom", savjet je koji smo svi barem jednom čuli od svojih baka. Taj i "Ne odlazi u krevet sa svježe opranom kosom." No, ima li istine u bakinim pričama?

I ima i nema. Ali razlog zašto je to loše, nije onaj na koji ste pomislili.

Često se vjeruje da bi spavanje s mokrom kosom moglo uzrokovati prehladu, no zaboravljamo da su za prehlade krivi virusi, a osim ako ih ne uhvatite u krevetu, tamo nema opasnosti od prehlade. 

Zapravo, razlog zbog kojeg je spavanje s mokrom kosom loše, leži u vašoj kosi. Mokra kosa vrlo je osjetljiva. Ne bi je se smjelo trljati ručnikom i navlačiti četkom, što je slično onome što radimo kada se u krevetu glavom trljamo o jastuk. Kosa se u tom slučaju previja i lomi.

Još gore od toga je vezanje mokre kose u rep prije spavanja. Možda ujutro ona izgleda kovrčavo, ali velika količina zavezane kose čupa se u snu, a dio nje se i lomi na mjestima gdje je pritišće gumica.

No, ako ne odustajete od svoje odluke da odete u krevet s mokrom kosom, barem uložite u svilene jastuke. Njihove tanke niti rijeđe će zapinjati za vlasi kad se noću okrećete.

Izvor

Piše: Andrea Holi
09.08.2017. 16:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh