« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
DUBOKO ZABRINUT

Japanski car: Sve što mogu jest moliti za sigurnost ljudi

Japanski car Akihito izrazio je "duboku zabrinutost" stanjem u nuklearnoj centrali Fukushima u izvanrednom govoru naciji tijekom kojega je rekao da se "moli za sigurnost ljudi"

Fotografija vijesti
Više o

Japan

,

potres

,

car Akihito

U svom prvom obraćanju naciji nakon potresa u petak, kojeg su emitirale sve glavne televizijske postaje prekinuvši redovan program, car Akihito izrazio je žaljenje što "broj smrtno stradalih osoba raste iz dana u dan i ne znamo koliko ih je poginulo", prenosi Hina. 

Pet dana nakon najsnažnijeg potresa ikada zabilježena u zemlji, iza kojega je uslijedio iznimno razoran tsunami, najnoviji službeni podaci objavljeni u srijedu govore da je poginulo više od 11. 000 ljudi, a još se tisuće broje kao nestali.

"Sad je cijela nacija uključena u operacije spašavanja", izjavio je Akihito koji se vrlo rijetko miješa u poslove u zemlji. "Stanovništvo je primorano evakuirati se u iznimno teškim uvjetima hladnoće, nestašice vode i goriva", rekao je car. "Ne mogu ne moliti se da rad spasioca brzo napreduje te da se život ljudi poboljša, barem malo", nastavio je Akihito.

"Iskreno se nadam da ćemo moći spriječiti pogoršanje stanja zahvaljujući naporima" svih koji sudjeluju u spašavanju, kazao je car Akihito i zahvalio svima koji sudjeluju u spašavaju uključujući i strane vlade.

16.03.2011. 10:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh