« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
OPASNOST JE PROŠLA

Japanska vlada želi ponovo pokrenuti nuklearne reaktore

Japan ima 54 komercijalna reaktora od kojih je, kao posljedica razornog potresa i tsunamija, trenutno zatvoreno 35

Fotografija vijesti
Više o

Japan Fukushima

Lokalne vlasti u japanskoj pokrajini Saga posjetio je ministar trgovine i energetike kako bi ih uvjerio da je sigurno ponovo otvoriti reaktore, koji su zatvoreni još od potresa i tsunamija koji su devastirali taj kraj, prenosi Hina.

Posjet Banria Kaiede Sagi, prvi od katastrofe, tumači se kao znak da se Tokio nada kako bi reaktori u elektrani Kyushu Electric Power, staroj 36 godina, mogli biti prvi koji će dobiti dozvolu lokalnih vlasti za ponovno puštanje u rad.

"Svjestan sam da je to teška odluka za lokalne vlasti, ali željeli bismo vašu suglasnost za njihovo ponovno otvaranje", rekao je Kaieda na sastanku s gradonačelikom Genakia Hideom Kishimotom, koji je rekao da će odobriti taj zahtjev.

Japan ima 54 komercijalna reaktora od kojih je zatvoreno 35, a među njima je šest u nukelarnoj elektrani Fukushima Daichi kojom upravlja tvrtka Tokyo Electric Power.

Japanska vlada boji se da će odbijanje lokalnih vlasti da ponovno otvore reaktore izazvati nestanak struje na vrhuncu potrošnje u ljetnim mjesecima.

29.06.2011. 13:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh