« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci

Japanci napravili robota za usamljene muškarce

Moderna verzija vječno mlade djevojke koštat će oko 175 dolara

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

robot

,

tvrtka ‘Sega toys’

Nova igračka namijenjena usamljenim muškarcima uskoro će se pojaviti na japanskom tržištu.  Japanska tvrtka ‘Sega toys’ proizvela je robota visine 38 centimetara koji radi na baterije i ima funkciju ljubljenja ako mu to vlasnik naredi.

Ova igračka prodavat će se od rujna ove godine  po cijeni od 175 dolara (820 kuna) piše Blic. Sa infracrvenim senzorima i elektronskim motorom, mala lutka robot nazvana Ema, približava se usnama kada detektira ljudsko lice. Njeni tvorci kažu da tada postaje jako umiljata. ‘Često se roboti dovode u vezu sa snagom, brutalnošću i borbom. Mi smo željeli prekinuti te stereotipe i stvoriti nježnog interaktivnog robota’, izjavio je povodom ovog događaja predstavnik japanske tvrtke  ‘Sega toys’. 

Nježnost umjesto borbe‘Često se roboti dovode u vezu sa snagom, brutalnošću i borbom. Mi smo željeli demantirati te stereotipe i stvoriti nježnog interaktivnog robota’, izjavio je predstavnik japanske tvrtke ‘Sega Toys’. 

‘Ona je divna i iako nije ljudsko biće, prema muškarcu može se ponašati kao da mu je prava djevojka’, rekao je on. Ema za koju njeni proizvođači kažu da predstavlja ‘modernu verziju vječno mlade djevojke’, može i pjevati te plesati za svog vlasnika, a kada zatreba može mu dodati kreditnu karticu.

S obzirom na veliki broj usamljenih muškaraca, tvrtka ‘Sega toys’ računa da će već prve godine prodati 10.000 ovakvih robota.   (METRO)

18.06.2008. 21:40:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh