« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
MORA DA SE ŠALE

Japanci kraj Tokija grade "pomoćni" grad

Japanci planiraju izgraditi gard koji bi trebao služiti kao osiguranje za nastavak normalnog funkcioniranja vlade u slučaju nove elementarne katastrofe

Fotografija vijesti
Više o

Japan

,

Tokio

,

tsunami

,

potres

,

pomoćni grad

Japanci su ponovno nadmašili sami sebe odlukom da kraj Tokija sagrade pomoćni grad koji bi trebao služiti kao osiguranje za nastavak normalnog funkcioniranja vlade u slučaju nove elementarne katastrofe, piše Inhabitat.

Japanska vlada poučena iskustvom, nedavni potresi i tsunami koji su uništili nuklearku u Fukushimi, ne želi ništa prepustiti slučaju, pa su odlučili sagraditi grad nemaštovitog imena IRTBBC (Integrated Resort Tourism, Business, and Backup City).

Njegova primarna funkcija bi bila da osigura normalno obnašanje dužnosti japanske vlade i financijskih institucija koje su za zadnjeg potresa i tsunamija našle pred ozbiljnim iskušenjem. Nestanci struje i pitke vode trajali su tjednima, pa kako bi se to izbjeglo u budućnosti planiraju sagraditi oko 500 kilometara zapadno od Tokija, na površini od 5 kvadratnih kilometara, grad u koji bi se premjestili vladini dužnosnici i tvrtke koje su krucijalne za funkcioniranje Japana.

 U gradu IRTBBC trebalo bi se smjestiti oko 250 tisuća ljudi, a planira se izgraditi masivni poslovni toranj visine od čak 625 metara, te razni drugi sadržaji poput odmarališta, hotela i parkova.

 

 

03.11.2011. 09:32:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh