« Fun
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
TRI DIMENZIJE SU PONEKAD PREVIŠE

Japanac želi oženiti lik iz crtića

Pokrenuta akcija za legalizacijom brakova s dvodimenzionalim likovima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (www.homeliberary.org)
Više o

bizarno

,

manga

,

animirani likovi

Taichi Takashita je Japanac koji je pokrenuo akciju na internetu kojoj je cilj skupiti milijun potpisa potrebnih kako bi od vlade zatražio legaliziranje brakova s dvodimenzionalnim likovima.

Do četvrtka je u akciji koja traje već tjedan dana skupio 1.226 potpisa.

"Ne zanima nas više trodimenzionalni svijet", objasnio je Takashita razloge za svoju akciju.

Čim zakonodavci to dopuste, vjenčat će se s Mikuru Asahina, djevojkom koja postoji samo u japanskim manga crtićima i predstavlja lik iz budućnosti, a postala je poznata prvo kao lik iz romana, da bi kasnije isti motiv preuzeli i autori stripova.

Takashita kaže kako bi se najradije i sam preselio u stripove, no kako trenutačni tehnološki razvoj to još ne dopušta, on zahtjeva barem mogućnost braka s dvodimenzionalnim likom.

Manga i drugi oblici animacije u Japanu su vrlo popularni, a među simpatizere mange ubraja se i predsjednik japanske vlade Taro Aso.

Međutim, Takashitina ideja o braku s animiranim likom nije prva u svijetu.

Na internetu se mogu pronaći i siteovi koji omogućuju, makar samo i virtualni, brak s različitim likovima iz popularnih crtića. Zainteresirani tako mogu oženiti Betty Boop, Jessicu Rabbit, Pochahontas ili bilo koji drugi lik, naravno, pod uvjetom da dotični nije već zauzet.

Ako ništa drugo, animirani odabranik ili odabranica vašeg srca nikad neće ostariti ili vam proturječiti. Stoga razvodi među takvim brakovaima još nisu zabilježeni.

Piše: Daria Validzic
31.10.2008. 16:41:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh