« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
COOL

Japan Display priprema ekrane za virtualnu stvarnost

Japan Display je joint venture između Sony, Toshibe i Hitachi. Tvrtka pruža usluge izrade ekrana za razne proizvođače uređaja uključujući ekrane za Appleov iPhone

Fantastičan ekran Japan Displaya
Fantastičan ekran Japan Displaya (Arhiva)
Više o

virtualna stvarnost

,

Japan Display

,

VR aplikacije

Trenutno dostupni zasloni ne zadovoljava potrebnu razinu "VR kvaliteta" u smislu rezolucije, vremena odziva i kvalitete pokreta, jer nisu dizajnirani za VR aplikacije, već za pametne telefone.

Japan Display Inc (JDI) se pohvalio da su razvili LTPS TFT LCD dizajniran upravo za aplikacije virtualne stvarnosti. Duljine dijagonale je 3,42 inča, rezolucije 1440 x 1700 piksela i gustoće piksela od 651 ppi (Oculus Rift je 461 ppi ) koja omogućava da se ne vodi struktura piksela, ali rade na izvedbi 800 ppi.

Također, brzina osvježavanja VR zaslona je 90 Hz uz maksimalno vrijeme odziva do 6 ms što bi trebalo biti dostatno za uklanjanje zamućenja prilikom brze reprodukcije. Svjetline je 150 cd / m2 i omjera kontrasta 700: 1.

Japan Display je joint venture između Sony, Toshibe i Hitachi. Tvrtka pruža usluge izrade ekrana za razne proizvođače uređaja uključujući ekrane za Appleov iPhone.

Piše: Sanja Ledinek
28.11.2016. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh