« Zagreb
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
PROŠETAJTE

Jane's Walk seminar #2, "Zaigraj se sad, otkrij grad!"

Jane's Walk je globalni projekt pokrenut 2006. u Torontu (Kanada) sa ciljem provođenja ideja urbanistice Jane Jacobs u stvarnost

Janes Walk na Trešnjevci
Janes Walk na Trešnjevci (Cekate)
Više o

Cekate

,

Janes Walk

Centar za kulturu Trešnjevka (projekt Mapiranje Trešnjevke) u suradnji s globalnim pokretnom Jane's Walk organizira  međunarodni seminar  2. Jane's Walk seminar od 18. do 20. listopada 2019. pod naslovom "Zaigraj se sad, otkrij grad!"

Jane's Walk je globalni projekt  pokrenut 2006. u Torontu (Kanada) sa ciljem provođenja ideja urbanistice Jane Jacobs u stvarnost. Jane Jacobs je promovirala ideju gradskih šetnji na kojima se ljudi okupljaju radi zajedničkog istraživanja, razgovora i uživanja u zanimljivostima svojih gradova, ali i zajedničkog aktivnog sudjelovanja u životu i razvoju po mjeri čovjeka.

Aktivnosti ovog projekta trenutno obuhvaćaju 372 grada u 58 zemalja na 6 kontinenata. Zagreb se toj mreži gradova priključio 2015. godine kroz aktivnosti projekta „Mapiranje Trešnjevke" u okviru Centra za kulturu Trešnjevka koji je lokalni organizator i koordinator tog projekta za grad Zagreb.

Na seminar se može prijaviti popunjavanjem web obrasca na poveznici.

Cilj projekta:

Šetnje i ostala događanja u okviru projekta Jane's Walk pomažu građanima i posjetiocima grada u identifikaciji sa lokalnom zajednicom, potiču povezivanje sa i među lokalnim stanovništvom, kritičko razmišljanje i aktivan pristup gradskoj svakodnevici i životu kroz uočavanje potreba i problema, razmišljanje o mogućnostima za njihovo rješavanje.

Tema seminara su načini na koje zabava, kreativnost, umjetničke intervencije i igra u najširem smislu riječi mogu povoljno utjecati na kvalitetu gradskog života i povezati ljude. Sudjelovanje je besplatno i moguće je svim zainteresiranim građanima uz prethodnu najavu. Više informacija o ciljevima seminara i kompletan program možete naći na našoj web stranici, na 

10.10.2019. 12:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh