« Film
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
MOSTRA

Jane Fonda i Robert Redford dobili nagrade za životno djelo

I dok se čekaju godišnji dobitnici Zlatnoga lava, oni za životno djelo već su podijeljeni. Dobili su ih američki glumci Jane Fonda i Robert Redford

Priznanje legendama na 74. Mostri
Priznanje legendama na 74. Mostri (Arhiva)
Više o

Robert Redford

,

Mostra

,

Jane Fonda

,

nagrada za životno djelo

,

Venecija film festival

Sva je filmska krema na venecijanskom Lidu. Traje 74. Mostra na kojoj se ovih dana mogu vidjeti zanimljivi filmovi, no sve oči su, po običaju, uprte na holivudske zvijezde. Uglavnom, sadržaja ima i za kritiku i za publiku.

Slavni glumac i cijenjeni redatelj George Clooney, koji u svojim filmovima ne bježi od političkih i društveno angažiranih tema, predstavio se u Veneciji filmom „Subarbicon", nadahnutim rasnim sukobima u jednom američkom gradu sredinom 20. stoljeća. S obzirom na nedavno iskustvo u Charlottesvilu, velika je pozornost posvećena aktualnosti scenarija koji su braća Cohen napisala 80-ih godina.

Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Haris i Michelle  Pfeiffer zvijezde su psihološkog trilera redatelja Darrena Aronofskog. Glasoviti britanski redatelj, koji se već bavio kraljevskom obitelji, Stephen Frears, režirao je biografsku dramu  „Victoria I Abdul", koja govori o odnosu kraljice Viktorije i njezina osobnog sluge Abdula Karima. Kraljici je bilo 70 kada je upoznala 24-godišnjeg Indijca.

I dok se čekaju godišnji dobitnici Zlatnoga lava, oni za životno djelo već su podijeljeni. Dobili su ih američki glumci Jane Fonda i Robert Redford.

06.09.2017. 14:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh