« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
I DALJE ŠEF

James Murdoch ostaje na čelu BSkyB

Bez obzira na sve spekulacije, sin magnata Ruperta Murdocha i dalje će voditi BSkyB

Rupert Murdoch uspio je ostaviti sina na čelu BSkyB
Više o

News Corp

,

James Murdoch

,

BSkyB

Britanska satelitska televizija BSkyB potvrdila je u petak da James Murdoch ostaje njihov predsjednik unatoč skandalu prisluškivanja više desetaka tisuća Bitanaca koji je potresao grupu News Corp, prenosi Hina.

"James Murdoch ostaje predsjednik", naveo je BSkyB u priopćenju o rezultatima njegova poslovanja do kraja lipnja.

Murdochov je ostanak očekivan iako je zbog skandala telefonskih prisluškivanja bilo poziva da podnese ostavku.

U četvrtak je izvor blizak BNSkyB naveo da je James Murdoch dobio jednoglasnu podršku upravnog vijeća poduzeća.

BSkyB je u petak objavio rezultate poslovanja do kraja lipnja koji pokazuju porast operativnih prihoda od 23 posto, na 1.073 milijardi funti ili oko 1, 2 milijardi dolara.

BSkyB satelitska televizija je najavila da će isplatiti 750 milijuna funti svojim dioničarima. Učinit će to otkupom vlastitih dionica.

News Corp, tvrtka obitelji Murdoch koja posjeduje 39 posto tvrtke, biti će glavni korisnik te dividende, gotovo 300 milijuna funti.

BSkyB je odlučila povećati svoju godišnju dividendu za 20 posto, a to je dodatna isplata 405 milijuni funti svojim dioničarima.

James Murdoch, sin medijskog magnata Ruperta Murdocha, na čelu je tvrtke News International. Zajedno s ocem odgovarao je paralmentarnim povjerenstvom u sklopu istrage o skandalu prisluškivanja više desetaka tisuća, no dvojica bivših zaposlenika optužila su ga da je lagao na tom saslušanju.

29.07.2011. 12:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh