« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
NIJE LOŠE

Jakovčić protiv Kajina: Vladina politika nije zločinačka

Gospodarska situacija je teška i zabrinjavajuća, no ne slažem se s Kajinovim tvrdnjama da je to gotovo zločinačka politika, kaže Jakovčić

(Goran Šebelić/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

Vlada RH

,

Ivan Jakovčić

,

Damir Kajin

,

IDS

Istarski župan Ivan Jakovčić rekao je na redovitoj mjesečnoj konferenciji za novinare u Puli da se ne slaže sa stranačkim kolegom Damirom Kajinom koji je izjavio kako premijerka i njezina vlada vode zemlju u propast, nazivajući to gotovo zločinačkom politikom.

"Gospodarska situacija je teška, neizvjesna i zabrinjavajuća, no ne slažem se s Kajinovim tvrdnjama da je to gotovo zločinačka politika. Takva ocjena nije prihvatljiva", istaknuo je Jakovčić, dodajući da su takve ocjene u ovom trenutku nepotrebne.

Svi zajedno, kako je rekao, "moraju učiniti sve, neovisno o tome tko je na vlasti, da ovoj zemlji bude bolje". Istaknuo je kako će poduprijeti sve što vodi tome da u Hrvatskoj bude bolje.

Spominjući promidžbeni spot HTZ-a, istaknuo je kako "razumije i prihvaća senzibilnost premijerke Kosor da taj spot ima i seksističke konotacije", ali misli da je on općenito loš.

"Taj spot ne pokazuje gotovo ništa o Hrvatskoj i ne afirmira kulturno bogatstvo koje naša zemlja ima. Nema sumnje da je taj spot definitivno loše uložen novac", zaključio je Jakovčić.

Izrazio je zadovoljstvo jučerašnjim razgovorima s ministrom zdravstva Darkom Milinovićem u vezi s daljnjom dinamikom gradnje nove bolnice u Puli te je s tim u vezi najavio da će njih dvoje doći u Pulu za nekoliko tjedana, kada bi se trebao potpisati sporazum o izgradnji bolnice čija se vrijednost procjenjuje na 100 milijuna eura.

Izrazio je i zadovoljstvo dobivenim visokim odličjem Republike Austrije.

"To je za mene veliko priznanje, ali i potvrda jedne politike koju smo svi zajedno vodili ovih dvadesetak godina u Istri. To je ujedno potvrda da su priče i optužbe izrečene na moj račun u zadnjih desetak godina, a vezane uz austrijske teme, bile promašene i potpuna besmislica", zaključio je Jakovčić. (hina/metro-portal)

15.04.2010. 16:38:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh