« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
UROŠ VELEPEC:

Jakov Fak trebao bi dobiti ispisnicu, to je stvar fair-playa

Trener slovenske biatlonske reprezentacije Uroš Velepec kaže da je Slovenija svoj dio dogovora ispunila i da je red da to učini i Hrvatska

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Uroš Velepec

,

Jakov Fak

Jakov Fak trebao bi što prije dobiti ispisnicu Hrvatskog olimpijskog odbora kako bi mogao nastupati za Sloveniju jer se radi o pitanju "fair-playa" koji je bitan u visokom sportu, tvrdi trener slovenske biatlonske reprezentacije Uroš Velepec.

>> Jakov Fak napušta hrvatski sport - izdajica ili izdani?

"Kad u vrhunskom sportu dođe do toga da zadana riječ ne vrijedi ništa, onda se treba pitati o zdravlju tog sporta. Umjesto da nam Hrvati postave spomenik što smo Jakova potpuno besplatno doveli do odličja, krivo nas gledaju i kažu da ih ucjenjujemo. Tu nema nikakve ucjene. Radi se jednostavno o tome da je Slovenija svoj dio dogovora ispunila, a Hrvatskoj preostane da ispoštuje svoj dio. Bez 'fair-playa', poštovanja i poštenja vrhunski sport gubi svoj smisao", ustvario je Velepec u svojoj kolumni koju objavljuje u četvrtak u "Poletu", tjednom sportsko-rekreativnom dodatku ljubljanskog "Dela".

Velepec tvrdi da je s Hrvatskim olimpijskim odborom postojao dogovor da Fak trenira sa slovenskom reprezentacijom, s time da odmah nakon Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru prijeđe u slovensku izabranu vrstu. Umjesto da ispoštuju dogovor, u HOO-u Faka su ustrajno nagovarali da i dalje nastupa za Hrvatsku, tvrdi Velepec. (hina/metro-portal)

26.08.2010. 13:12:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh