« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
HAK UPOZORAVA

Jak vjetar otežava promet

Zbog bure, Jadranskom magistralom (D 8) od Bakra do Svete Marije Magdalene zabrana je prometovanja za I. i II. skupinu vozila

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Branislav Grgurović/Cropix)
Više o

promet

,

HAK

,

jak vjetar

Na Krčkom mostu zabranjen je promet samo za I. skupinu (motocikle, autobuse na kat i vozila s kamp prikolicama), javio je Hrvatski autoklub u 19,30 sati.

Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A 1, od čvora Zadar 2 do južnog ulaza u tunel Sveti Rok, A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić, te kod čvora Krapina na autocesti A 2 Zagreb-Macelj, brzina je na pojedinim dionicama ograničena na 60 km/h.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Upozorava se vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Na dionicama kroz gorja mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice duž magistrala, Jadranske (D 8) i Ličke (D 1).

Za sav promet zatvorena je županijska cesta ŽC 3208 Blinja-Letovanci-Komarevo-Sisak, zbog vode na kolniku.

Na dionici autoceste A 1, Bosiljevo-tunel Sveti Rok, vozi se jednim trakom, zbog radova: u smjeru Splita od 119. do 127. km i od 205. do 210. km, a u smjeru Zagreba od 119. do 130. kilometra. Brzina vožnje ograničena je na 60 km/h.

Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, kroz tunel Tuhobić, vozi se jednom cijevi dvosmjerno.

Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je promet teretnih vozila na izlazu iz zemlje, kolona je duga oko 2 km. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika u prekidu su katamaranske linije: Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Vis, Split-Bol-Jelsa i Split-Hvar-Korčula. (hina/metro-portal)

15.05.2010. 21:18:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh