« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
BRZA REAKCIJA

Jadranka Kosor brani se od Šišljagićevih optužbi

Ministrica je izjavila da Šišljagić koristi govor mržnje i da lažima prikriva činjenice.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

HDZ

,

Jadranka Kosor

,

Franjo Tuđman

,

Antun Vrdoljak

,

Vladimir Šišljagić

,

HDSSB

,

optužbe

,

Pokret za Jugoslaviju

,

kumrovečka škola

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, zamoljena da prokomentira današnje izjave Vladimira Šišljagića, izjavila je da one potvrđuju kojem civilizacijskom krugu pripada predsjednik HDSSB-a.

Šišljagić je u Hrvatskom saboru na konferenciji za novinare izjavio da je potpredsjednica Vlade Kosor bila "istaknuti član kumrovečke škole" te da ju je, kako je naveo, Antun Vrdoljak suspendirao s Hrvatskog radija zbog članstva u Pokretu za Jugoslaviju.

Kosor je Hini u telefonskom razgovoru izjavila da se Šišljagić i dalje služi "jezikom mržnje i diskvalifikacijama", te da "lažima želi sakriti neke činjenice".

Kosor je, naime, jučer, reagirajući na Šišljagićevu izjavu kojom je premijeru Ivi Sanaderu najavio "rat do istrebljenja svim političkim sredstvima", rekla da se radi o "govoru mržnje".

"Vladimir Šišljagić nije naravno ništa demantirao od onoga što sam jučer rekla", ustvrdila je Kosor i naglasila da je Šišljagić danas "izrekao laži".

"Laž je da sam bila član kumrovečke, partijske škole. Laž je i nevjerojatna izjava da me je Vrdoljak suspendirao s HRT-a zbog članstva u Pokretu za Jugoslaviju jer me je gospodin Vrdoljak nagradio za moj rad u ratnim vremenima nagradom za životno djelo 'Ivan Šibl'", rekla je Kosor i dodala da ju je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman "osobno kandidirao za Predsjedništvo HDZ-a", nakon čega se, kaže, uključila u politički život, te postala zastupnica u Saboru i potpredsjednica HDZ-a.

"Laž je da sam 90-ih na bilo koji način bila i blizu Pokretu za Jugoslaviju, a činjenica je da sam tih godina radila za prognanike, izbjeglice i branitelje", naglasila je Kosor i ponovila da Šišljagićeve riječi "pokazuju kojem civilizacijskom krugu pripada".

"Pokušaj da me diskvalificira podrugljivim nazivom Suzana govori o tome kakvom civilizacijskom krugu pripada", rekla je potpredsjednica Vlade dodavši da Šišljagićeve riječi "govore o njegovom liku i djelu". (hina/metro-portal)

11.05.2009. 20:38:54
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    AUSTRIJANAC
    11.11.2010. 12:01
    Mislim da se Vi kao redakcija stavljate na stranu Hdz.a.Zašto,?Pročitajte malo svoje tekstove i analizirajte.Samo Vas pitam ;kako je moguće pisati hvalospjeve o Hdz-u i njegovim rukovodiocima a država sve dužnija i tužnija,pa to nebi učinio ni čovijek bez razreda oš.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh