« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

Jabučni ocat kao prirodna njega

Tonik za kožu, sredstvo za uklanjanje prhuti, učvrščivać za nokte, sredstvo za uklanjanje nečistoća s lica, dodatak kupkama, sredstvo za ublažavanje boli od opeklina ... sve to može jabučni ocat

Jabučni ocat možete napraviti i sami
Jabučni ocat možete napraviti i sami (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

ljepota

,

jabučni ocat

Jabučni ocat najčešće se upotrebljava u kuhinji, ali jednako tako može poslužiti i kao prirodno sredstvo za zdravlje i ljepotu.

Jabučni ocat, osim za kuhanje i kao začin salattama, može poslužiti i kao tonik za kožu, sredstvo za uklanjanje prhuti, učvrščivać za nokte, sredstvo za uklanjanje nečistoća s lica, dodatak kupkama, sredstvo za ublažavanje boli od opeklina i umirivanje kože nakon depilacije.

Zbog svojih antibakterijskih svojstava jabučni ocat je idealna zamjena za tonik pogotovo za osobe koje imaju problema s masnom kožom. Pomiješani jabučni ocat s jednakom količinom vode predstavlja idealan prirodni tonik koji se uz pomoć vatice nanosi na lice i čist ga. Potrebno je pripaziti da se ocat ne nanosi u blizini očiju.

Ako se pomiješa jednaki omjer vode i jabučnog octa i nanese se na kosu pa se izmasira vlasište uspješno će se ukloniti prhut. Vlasište je nakon tretiranja octom potrebno isprati, a tretman je potrebno ponoviti dva puta na tjedan.

Sve primjene jabučnog octa pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/Ženski svijet
09.09.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh