« Život
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
USPJEH UNATOČ MIZERNIM ŠANSAMA

Izvučen najveći jackpot na svijetu: Nepoznati sretnik osvojio 640 milijuna dolara

Još nije poznato je li riječ o jednome dobitniku ili o grupi koja je "zaigrala" izvučene brojeve 2, 4, 23, 38, 46 i dodatni broj 23, no bilo kako bilo netko je bogatiji za više od pola milijarde dolara

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

lutrija

,

najveći jackpot

,

Megga Millions

U američkoj saveznoj državi Marylandu, blizu Washingtona uplaćen je listić na kojem je dobitna kombinacija nestrpljivo iščekivanog jacpota američke lutrije Megga Millions sa rekordnim dobitkom od 640 milijuna dolara, objavila je u subotu američka tv-mreža MSNBC, javlja Hina.

Još nije poznato je li riječ o jednome dobitniku ili o grupi koja je "zaigrala" izvučene brojeve 2, 4, 23, 38, 46 i dodatni broj 23.

Jackpot je 640 milijuna, ako dobitnik uzme dobitak odjednom, dobit će 390 od čega još mora platiti savezne poreze koji će mu ostaviti 293 milijuna dolara. Cijeli iznos može mu biti uplaćen ako izabere da se to učini u 26 godišnjih rata.

Igrači diljem Sjedinjenih Država nestrpljivo su u petak navečer iščekivali izvlačenje, kalkulirajući kolika je vjerojatnost dobitka. The Washington Post je napisao - dobit ćete samo ako imate čarobni štapić. Jackpot je tako velik i netko s dovoljno novca mogao bi teoretski uplatiti sve kombinacije što bi mu jamčilo i dobitnu, ali samo ako pobijedi fizikalne zakone.

31.03.2012. 09:21:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh