« Kultura
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
KULTURNA MANIFESTACIJA

Izvedbom Liszta zavšene 51. Glazbene večeri u sv. Donatu

U programu ovogodišnjih Glazbenih večeri bilo je 12 koncerata koji su izvedeni na sedam različitih lokacija u staroj jezgri grada Zadra

Više o

Zadar

,

Glazbene večeri u Svetom Donatu

,

Franz Liszt

Dvojac na glasoviru, Jen Jando i Karolya Moksaryja, svojom su izvedbom u povodu 200. godišnjice rođenja Franza Liszta zatvorili 51. Glazbene večeri u Donatu, piše Hina.

Mađarski glazbenici Jando i Moksary pijanistički su autoriteti za glazbu Franza Liszta, a Jando je jedan od rijetkih koji je snimio cjelokupni Lisztov klavirski opus.

Središnji događaj zadarskih glazbenih večeri bila je opera Rigoletto Giuseppea Verdija koju je pod ravnanjem dirigenta Alfreda Barchia izvela talijanska filharmonija iz Udina.

Verdijev Rigoletto u Zadru je prvi puta izveden još daleke 1853. samo dvije godine nakon venecijanske praizvedbe opere poznate po nekim od najljepših glazbenih arija svih vremena.

Točno 160 godina nakon prve zadarske izvedbe opera Rigoletto vraćena je u ambijent starog rimskog foruma.

U programu ovogodišnjih Glazbenih večeri bilo je 12 koncerata koji su izvedeni na sedam različitih lokacija u staroj jezgri grada Zadra. Manifestacija je počela izvedbom Šeherezade Simfonijskog orkestra HRT-a, a uz njih su nastupili i Zagrebački kvartet, Ansambl za ranu glazbu s Kube, Simfonijski orkestar mladih iz Strasbourga, Hrvatska komorna filharmonija, Zadarski komorni orkestar i drugi.

11.08.2011. 09:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh