« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
HMM

Izvanredno stanje u Francuskoj produžava se za još tri mjeseca?

Tijekom izvanrednog stanja policija ima dodatne ovlasti koje bi mogle biti ključne u razbijanju terorističkih organizacija, smatra Hollande

Hollande je odlučan
Hollande je odlučan (Wikipedia)
Više o

izvanredno stanje

,

teroristički napadi

,

Francois Hollande

Francois Hollande zatražio je u nedjelju od parlamentarnih čelnika da se izvanredno stanje u zemlji proglašeno nakon krvavih terorističkih napada produlji na tri mjeseca i da se proširi njegov opseg, izjavilo je za AFP nekoliko parlamentarnih izvora.

Vlada će u srijedu raspravljati o prijedlogu izmjene zakona iz 1955. o izvanrednom stanju kako bi se izmijenio njegov "opseg" i "trajanje" koje je trenutačno ograničeno na 12 dana bez glasovanja u Narodnoj skupštini, najavio je Francois Hollande parlamentarnim i stranačkim čelnicima.

'Rekao nam je da želi da izvanredno stanje potraje tri mjeseca' najmanje, rekli su čelnici, među kojima Bruno Retailleau, predsjednik republikanske skupine (desnica) u Senatu i Emmanuelle Cosse, državna tajnica stranke Zelenih.

Produljenje izvanrednog stanja preko 12 dana može se odobriti samo donošenjem zakona o kojemu glasuje parlament koji određuje njegovo konačno trajanje.

16.11.2015. 08:03:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh