« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
SILVIO BERLUSCONI

Izraelska politika naseljavanja je pogrešna

Ocijenio je to talijanski premijer u razgovoru koji je objavio izraelski dnevnik Haaretz u nedjelju, dan uoči njegova posjeta Izraelu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Silvio Berlusconi

,

naseljavanje

"Izraelska politika naseljavanja Židova na palestinska područja može biti zapreka miru. Kao prijatelj, iskreno mogu reći izraelskom narodu i vladi da je ustrajavanje na takvoj politici pogrješno", rekao je Berlusconi za dnevnik Haaretz.

"Došlo je vrijeme da Izrael i Sirija djeluju zajedno za dobrobit mira i u tom smislu Golanska visoravan mora se vratiti Siriji kako bi dvije zemlje uspostavile diplomatske veze i kako bi Damask odustao od pružanja potpore organizacijama koje ne priznaju Izrael", dodao je Berlusconi.

Usto je odlučno odbacio mogućnost da "jedna zemlja (Iran) čiji čelnici javno govore da žele uništiti Izrael i niječu postojanje nacističkog genocida, može posjedovati nuklearno oružje".

Berlusconi u ponedjeljak treba doputovati u trodnevni posjet Izraelu u pratnji osmero svojih ministara, tijekom kojega će održati govor u Knessetu.

U razgovoru za Haaretz talijanski premijer je izrazio zadovoljstvo što je za njegova mandata Italija postala "najbolji europski prijatelj Izraela". Dokaz tih iznimno dobrih veza jest zajednička sjednica izraelske i talijanske vlade koja će se u prigodi tog posjeta održati u Jeruzalemu. (hina/metro-portal)

31.01.2010. 10:50:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh