« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
NEZADOVOLJSTVO

Izrael zbog općeg štrajka četiri sata u potpunoj blokadi

Odluku o ograničavanju štrajka na četiri sata donio je sud prošle noći nakon neuspjeha pregovora između sindikalne središnjice Histadrout i ministarstva financija

Fotografija vijesti
Više o

Izrael

,

opći štrajk

Bolnice, zračne luke i željeznički kolodvori samo su neka od mjesta na kojima je jutros počeo veliki opći štrajk u Izraelu, koji bi trebao potrajati četiri sata, javlja Hina.

Odluku o ograničavanju štrajka na četiri sata donio je sud prošle noći nakon neuspjeha pregovora između sindikalne središnjice Histadrout i ministarstva financija oko uvjeta rada zaposlenika na određeno vrijeme u javnom sektoru.

Sud je svoju odluku opravdao objašnjenjem da dvije strane nisu imale dovoljno vremena za pregovore i naredio je hitan nastavak razgovora između Histadrouta i poslodavaca kako bi se pronašlo rješenje za radne uvjete radnika na određeno vrijeme.

Sud je zatražio da mu obje strane podnesu izvješće o napredovanju razgovora u četvrtak.

Glavni tajnik Histadrouta Ofer Eini izjavio je na radiju da poštuje odluku pravosuđa. "Poštujemo sve odluke suda ali mislim da ako nema ravnoteže snaga, u obliku općeg štrajka ili drugih oblika prosvjeda, nema ravnoteže u pregovorima", dodao je Eini.

07.11.2011. 10:15:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh