« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
ZATVOR

Izrael uhitio 480 aktivista s humanitarne flotile za Gazu

Uhićeni putnici bit će ispitani tijekom dana, a vlasti će odlučiti pojedinačno tko će biti oslobođen

Gaza
Gaza (Getty Images)
Više o

pojas Gaze

,

humanitarna pomoć za Gazu

,

Izrael Palestina

Četiri stotine osamdeset putnika s brodova humanitarne flotile za Gazu zadržano je u Izraelu, a 48 će ih odmah biti protjerano, objavio je izraelski državni radio u utorak ujutro.

Uhićenici su okupljeni u zatvoru u Ashdodu na jugu Izraela, a 48 ih upućeno u međunarodnu zračnu luku Ben Gurion u Tel Avivu kako bi ih se protjeralo u zemlje iz kojih su došli.

Uz to, još 45 putnika, većinom Turaka, hospitalizirano je u različitim ustanovama nakon sukoba s izraelskom vojskom u ponedjeljak.

Po izraelskim podacima, devetero ljudi je ubijeno u akciji izraelskih komandosa na jedan od brodova u flotili. Palestinski i drugi izvori tvrde da je ubijenih najmanje 19. Šest izraelskih vojnika ranjeno je u istoj operaciji.

Uhićeni putnici bit će ispitani tijekom dana, a vlasti će odlučiti pojedinačno tko će biti oslobođen, a tko procesuiran.

Među uhićenicima, tvrdi Izraelski radio, ima i radikalnih Arapa.(hina/metro-portal)

01.06.2010. 10:00:52
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    01.06.2010. 11:58
    a u isto vrijeme izraelci slave masakr ispred turske ambasade u Tel Avivu: http://www.liveleak.com/view?i=6a3_1275348204 ... i onda se čude da ih cijeli svijet osuđuje :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh