« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SMIRIVANJE STRASTI

Izrael se ispričao zbog omalovažavanja turskog veleposlanika

Sve je počelo s turskom televizijskom dramom u koja je zasmetala Dannyju Ayalonu koja izraelske diplomate prikazuje kao otmičare djece

Zamjeniku ministra vanjskih poslova Izraela Dannyju Ayalonu zasmetala je jedna turska televizijska drama...
Zamjeniku ministra vanjskih poslova Izraela Dannyju Ayalonu zasmetala je jedna turska televizijska drama... (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Turska

,

Benjamin Netanyahu

,

Danny Ayalon

,

oguz celikkol

Izrael je Turskoj u srijedu poslao službeno pismo isprike pošto je Turska zaprijetila da će povući svog veleposlanika zbog toga što je ranije ovog tjedna zamjenik izraelskog ministra vanjskih poslova pokušao omalovažiti turskog veleposlanika, potvrdili su izraelski dužnosnici.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je da se nada kako je ovom isprikom "slučaj razriješen".

U ponedjeljak je zamjenik izraelskog ministra vanjskih poslova Danny Ayalon pozvao turskog veleposlanika Oguza Celikkola kako bi mu uputio prosvjed protiv turske televizijske drame koja je izraelske diplomate prikazale kao organizatore otmica djece.

Ayalon je pozvao medije na početak sastanka u Jeruzalemu i istaknuo da na stolu nema turske zastave. Također je rekao da namjerno izbjegava rukovati se s veleposlanikom. Na televizijskim snimkama vidi se Celikkol kako sjedi na nižem naslonjaču što je doprinosilo dojmu omalovažavanja. Turska je zaprijetila da će povući svog veleposlanika ako do srijede navečer ne dobije službenu ispriku. (hina/metro-portal)

13.01.2010. 22:00:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh