« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
NEZADOVOLJSTVO

Izrael odgovara na kritike zemalja EU

"Zemlje EU trebale bi se koncentrirati na prekid krvoprolića u Siriji i uspostavljanje demokracije u arapskim zemljama, a ne na pitanje Izraela", poručuju Izraelci

Fotografija vijesti
Više o

Izrael

,

Zapadna obala

,

Vijeće sigurnosti UN-a

,

Izrael Palestina

Nakon što su europske članice Vijeća sigurnosti UN-a donijele deklaraciju kojom kritiziraju izraelsku odluku da nastavi raditi stanove u naseljima na Zapadnoj obali, izraelsko je ministarstvo izrazilo snažno nezadovoljstvo, javlja Hina.

"Izraelci smatraju da su Velika Britanija, Francuska, Njemačka i Portugal više koncentrirani na međunarodna pitanja nego na temeljite izmjene u prioritetima međunarodne zajednice", rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Ygal Palmor.

"Rasprave u Vijeću sigurnosti trebale su se usredotočiti na pokušaje da se prekine krvoproliće u Siriji, na pokušaj uspostavljanja demokracije i na usmjeravanje arapskih zemalja prema slobodi kojoj teže, kao i na napore čiji je cilj odagnati globalnu prijetnju koju predstavlja nuklearna utrka u Iranu", smatra Palmor.

Glasnogovornik je također pozvao navedene četiri zemlje da podupru ponovno održavanje izravnih mirovnih pregovora između Izraelaca i Palestinaca.

22.12.2011. 07:54:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh